Miért kell az antibiotikum-rezisztenciát komolyan venni?

Antibiotikum-rezisztenciáról akkor beszélünk, ha egy baktérium oly módon mutálódik, hogy képes lesz ellenállni az antibiotikumoknak.

antibiotikum, rezisztencia, baktérium, fertőzés, gyógyszer | InforMed Hírek9   InforMed | Fényes, B.
Ön is segíthet megelőzni a rezisztens baktériumok kifejlődését azáltal, ha csak akkor részesül antibiotikumos kezelésben, ha az valóban szükséges.

Ne feledje, hogy az antibiotikumok hatástalanok a vírusfertőzések ellen, mint például a nátha vagy az influenza, ne próbálja rábeszélni orvosát felesleges gyógyszer felírására.

Ha orvosa mégis antibiotikumot rendel Önnek, és elkezdi szedni a gyógyszert, mindig pontosan, az utasításoknak megfelelően tegye, soha ne hagyjon ki egy adagot se. Az orvos által elrendelt kúrát mindenképpen fejezze be, és akkor is vegye be a pirulákat, ha már akár egy nap után jobban érzi magát.

Az Amerikai Járványügyi Központ felhívja a figyelmet, hogy az antibiotikum-rezisztens baktériumok veszélyesek, mert:
  • elképzelhető, hogy nehéz megtalálni a gyógyszert, amely elpusztítja a mutáció során létrejött baktériumokat.
  • az antibiotikum-rezisztens baktériumok általában gyorsabban terjednek családon és zárt közösségeken belül.
  • a fertőzések kezelése egyre nehezebb és költségesebb.
  • emberek halhatnak meg egy antibiotikum-rezisztens baktériumfertőzés következtében, mielőtt sikeresen kezelhetővé válna.
Yahoo.com
| antibiotikum, rezisztencia, baktérium, fertőzés, gyógyszer
2011-11-17 10:01:59


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.


Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe: