Megtartotta első ülését az Országos Gyógyszerterápiás Tanács

Pénteken megtartotta első ülését az Országos Gyógyszerterápiás Tanács (OGYTT), amely egyebek mellett az egységes, országos kórházi gyógyszeralaplista kialakításáért, valamint a járóbeteg-ellátás keretében támogatott gyógyszerek támogatásának felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatok kidolgozásáért felel.

egészségügy, gyógyszer | MTI Hírek 2012 ;9
Az egészségügyi államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a kormány tavaly év végén döntött az OGYTT felállításáról. A tanács péntek délelőtti első ülésén a megjelentek határoztak a testület működési- és ügyrendjének, továbbá 2012-re vonatkozó főbb feladatainak irányairól.

A tanács elnöke Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, az ülések levezető elnöke Beneda Attila az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke. A tanács titkári feladatait Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense látja el - írta az államtitkárság.

Mint kifejtették: a tanács a nemzeti erőforrás miniszter véleményező, javaslattevő testületeként működik a jövőben. Legfontosabb feladata az egységes, országos kórházi gyógyszeralaplista kialakítása, folyamatos monitorozása, a gyógyszer-közbeszerzések szakmai előkészítése, értékelése, a kórházi gyógyszerfelhasználás és -beszerzés szakmai, valamint gazdaságossági szempontú elemzése. Emellett az OGYTT feladata a hatékony, biztonságos és gazdaságos gyógyszerterápiás elvek érvényesítésével, valamint a járóbeteg-ellátás keretében támogatott gyógyszerek támogatásának felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatok kidolgozása is.

Az OGYTT-ben az egészségügyi szakmai kollégium elnöke által meghatározott kollégiumi tagozatok képviseltetik magukat - olvasható a közleményben.
| egészségügy, gyógyszer
2012-03-30 14:58:45

Web Design & Development Prowebshop