A kamara az egységes gyógyszerárak mellett

A Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint szakmailag indokolt lenne bevezetni az egységes árakat valamennyi gyógyszerkörben - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lapnak Hankó Zoltán, a kamara elnöke azt mondta, ezzel a betegek jó része is egyetértene, a hivatalos kezdeményezéshez azonban szükséges a gyógyszerpiac valamennyi szereplőjének egyetértése. Hozzátette, hogy csak akkor javasolhatnak ilyen változást, ha garanciát kapnak arra, hogy az ágazat árrésbevételei nem csökkennek.

A patikákban kapható szerek három típusba sorolhatók: a társadalombiztosítás által támogatott vényköteles orvosságok, a nem közfinanszírozott, de vényköteles medicinák, valamint a vény nélkül kapható, nem támogatott termékek. A 2000-es évek első feléig mindhárom gyógyszerkör árképzése egységes, jogszabályok által behatárolt volt, jelenleg azonban a nem támogatott temékek árát hatósági korlátozás nélkül állapítják meg a forgalomba hozók és a forgalmazók.

| Magyar Gyógyszerészi Kamara, gyógyszer, gyógyszerár
2013-09-11 22:36:46


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.


Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe: