Pozitív teszteredmények a Richternél

Pozitív eredményekről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. és az ír Actavis Plc. gyógyszeripari vállalat a cariprazine nevű szerük klinikai vizsgálatának harmadik fázisáról.

gyógyszer, skizofrénia | MTI Hírek12
"A vizsgálat pozitív előzetes eredményei biztatóak, és ezt egy újabb mérföldkőnek tekintjük, azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek számára elérhető, ígéretes kezelési lehetőséghez vezet" - idézte a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden megjelent közlemény Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóját.

A közlemény szerint a cariprazine biztonságosságát és hatásosságát a két indikációban eddig több mint 2700 felnőtt beteg bevonásával végzett klinikai programban igazolták. A gyógyszer klinikai fejlesztése jelenleg is zajlik felnőttkori bipoláris depresszió kezelésében, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként. A cariprazine-t termékoltalom védi, amely 2027-ben jár le.

A skizofrénia egy krónikus, gyakran munkaképtelenséghez vezető betegség, mely több mint 2 millió embert érint az Egyesült Államokban. Tünetei közé tartoznak a hallucinációk, téveszmék, gondolkodási és mozgászavarok, akaraterő hiánya, visszahúzódás, valamint a komplex gondolkodás, a koncentráció és emlékezés zavara.

A vizsgálat részletes ismertetése szerint a cariprazine-vel kezelt 101 beteg esetében 25 kiújulás (relapszus), a placebo csoportban pedig 47 relapszus volt. A jelentés szerint a cariprazine kezelés 55 százalékkal csökkentette a relapszus kockázatát a placebóhoz képest - írták.

Az Actavis Plc elsősorban a központi idegrendszeri, gasztroenterológiai, nőgyógyászati, urológiai, kardiovaszkuláris, légzőszervi és gyulladásos megbetegedésekben szenvedő betegek számára értékesít márkanévvel védett, valamint generikus készítményeket, illetve fejleszt innovatív gyógyszereket. A dublini székhelyű cég több mint 60 országban értékesíti termékeit és több mint 30 gyártó és disztribúciós egységgel rendelkezik.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat portfóliója kiterjed a nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri terápiás területekre. A 2013-ban 2,8 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró társaság mintegy 1,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el.

| gyógyszer, skizofrénia
2015-01-20 15:26:32

Web Design & Development Prowebshop