Obama megduplázná az antibiotikum-rezisztencia elleni kiadásokat

Barack Obama amerikai elnök kétszer annyi pénzt, több mint 1,2 milliárd dollárt (329 milliárd forintot) szán az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok elleni küzdelemre 2016-os szövetségi költségvetésben - közölte a Fehér Ház.

"A finanszírozás javítani fogja az antibiotikumok felhasználását, erősíti az antibiotikum-rezisztencia kockázatának értékelését, az ellenőrzést, a tájékoztatást, valamint ösztönzi az emberi egészség és a mezőgazdaság területének kutatási innovációját" - írta a közlemény.

Az összeg egy részét, több mint 650 millió dollárt új, gyors diagnosztikai eljárások kifejlesztésére és az antibiotikum-rezisztencia vizsgálatára fordíthatja a Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) és a Biomedikai Kutatási és Fejlesztési Hatóság.

Az antibiotikumokkal való gazdálkodás és a járványkitörések felügyeletének támogatására, kutatásra és fejlesztésre kaphat több mint 280 millió dollárt a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC), amelynek adatai szerint évente legalább kétmillió megbetegedést és 23 ezer halálozást okoznak az antibiotikum-rezisztens baktériumok az Egyesült Államokban.

Barack Obama 2014 szeptemberében aláírt egy elnöki rendeletet és nemzeti stratégiát is készítettek az antibiotikum-rezisztencia elleni harc kiterjesztésére.

| antibiotikum-rezisztencia, Obama
2015-01-28 22:41:11
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop