Hamisítják a magyar No-Spát Ukrajnában

Az ukrán Állami Gyógyszerészeti Szolgálat betiltotta egyes magyarországi gyártást feltüntető csomagolásban árusított No-Spa görcsoldó gyógyszer forgalmazását Ukrajnában.

gyógyszeripar, Ukrajna, No-Spa, görcsoldó, gyógyszer | MTI Hírek13 | Kovács, A.
Kosztyatin Romanenko, az állami szervnek az Ukrajnában forgalmazott gyógyszerek minőségéért felelős helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a No-Spát gyártó Sanofi-Aventis nemzetközi vállalat ukrajnai képviselete fordult hivatalos levélben a szolgálathoz, jelezve, hogy ukrajnai patikákba kerülhettek olyan sorozatok a gyógyszerből, amelyek gyanújuk szerint hamisítványok. A felsorolt sorozatszámú gyógyszereken gyártóként a magyar Chinoin gyár szerepelt.

A tisztségviselő kifejtette, hogy csak a felsorolt sorozatszámú, vitatott származású gyógyszereket vonják vissza a forgalomból. Hozzáfűzte, hogy az említett gyógyszerek még mintegy három évvel ezelőtt kerültek Ukrajnába.

Hangsúlyozta azt is, hogy semmiféle minőségi kifogás nem merült fel a Magyarországon gyártott No-Spákkal szemben.

Szavai szerint Magyarországról nagy mennyiségben szállítanak továbbra is Ukrajnába a gyógyszerből. Példaként említette, hogy csak az idén már mintegy 2,5 millió ilyen injekció került ki az ukrajnai patikák polcaira.

Az ukrán Állami Gyógyszerészeti Szolgálat hétfőn tette közzé honlapján a bizonyos sorozatszámmal ellátott, különböző kiszerelésben lévő No-Spa tabletták forgalmazásának betiltásáról hozott határozatát.

| gyógyszeripar, Ukrajna, No-Spa, görcsoldó, gyógyszer
2016-07-13 21:33:08


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.


Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe: