Megkezdődtek a jövő évi kórházi gyógyszerellátást érintő közbeszerzések

Augusztusi kiírással megkezdődtek a jövő évi országos kórházi gyógyszerellátást biztosító közbeszerzési eljárások - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI érdeklődésére pénteken. Az eljárások eredményeképp a szállítás jövő januárban indulhat meg.

gyógyszer, közbeszerzés, egészségügy | MTI Hírek13 | MTI
A tenderkiírás szerint a beszerzés négy külön eljárás keretében valósul meg, amelyeknek összesített becsült értéke közel 30 milliárd forint, és több mint 140 hatóanyagra vonatkozik, "így a korábbi évekhez képest a bevont hatóanyagok köre és a kiírt mennyiség is jelentősen bővült, illetve növekedett" - közölte az ÁEEK.

Mint írták, a korábbi tapasztalatok alapján elsősorban gyógyszer-nagykereskedők indulása várható, ugyanakkor az idei kiírások erőteljesebben támogatják a kisebb - akár csak egy hatóanyaggal induló - piaci szereplők részvételét is.

A közbeszerzési eljárásra a jelentkezési határidő 2016. szeptember 13-ról szeptember 20-ára módosult, a beérkezett pályázatokat felbontották, azok értékelése jelenleg folyamatban van.

A kórházfenntartó ÁEEK az idei közbeszerzések eredményeként milliárdos nagyságrendű megtakarításokra, továbbá - ami az ágazat szempontjából még jelentősebb - számos hatóanyag tekintetében az ellátás biztonságának javulására számít.

| gyógyszer, közbeszerzés, egészségügy
2016-09-25 10:30:09


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.


Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe: