Nehézkes a gyógyszerek tesztelésének befejezése

Az elmúlt évben több mint 700 ezer beteg fejezte be a gyógyszeripar által támogatott klinikai kísérleteket, állítja kutatásaira alapozva a CenterWatch nevű bostoni kiadó.

műszer, gyógyszer, klinikai kisérlet, műszer | The New York Times Health News Service   Medincorp

A CenterWatch szerint problémás a betegek toborzása és megtartása a gyógyszerek értékeléséhez, mert minden 20 betegből, aki válaszol a felhívásra vagy orvosa ajánlja, mindössze egy fejezi be a kísérletet.

"A legtöbb helyen azt találják, hogy ma sokkal nehezebb betegeket toborozni, mint 7 évvel ezelőtt volt" - jelentette ki a CenterWatch, hozzátéve, hogy emelkednek a betegek fellelésének költségei is.

Ebben az évben mindösszesen 4 milliárd dollárt költöttek klinikai kísérletekre. Ennek 80 százaléka a gyógyszer-, biotechnika és orvosi műszeriparból származik, a maradékot a National Institutes of Health állja, írja a CenterWatch.

Megjelent: The Boston Globe

| műszer, gyógyszer, klinikai kisérlet
2002-07-31 17:44:07


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.


Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe: