Kísérleti gyógyszerek adatbázisa az Interneten

A rákban szenvedő betegek jellemzően az orvosuktól várják el, hogy tájékoztassa őket az új és kísérleti kezelésekről. Megtörténhet azonban, hogy az orvosuk nem tud valamelyik új módszerről. Ezenkívül sok olyan beteg van, aki jobban szereti maga kiválasztani a megfelelőt a kísérleti terápiák közül.

rák, daganat, tumor, rosszindulatú daganat, tumorkutatás, internet, National, cancer, Institute, adatbázis, kísérleti, gyógyszerek, rosszindulatú daganat | The New York Times Health News Service   Medincorp | Saltus, R.

Az ilyen páciensek számára indította el a National Cancer Institute azt a web site-ot (https://cancertrials.nci.nih.gov), ami hozzáférést nyújt a rákkutatás összes klinikai kísérleti gyógymódjához. Egy számítógép és egy modem segítségével bárki elolvashatja az orvosi kísérletekről szóló tájékoztató jellegű cikkeket, és eldöntheti, hogy akar-e azok valamelyikére jelentkezni. Az adatbázis használói kikereshetik azokat a kísérleteket, amelyek egy bizonyos típusú rákbetegséget, vagy egy adott gyógyszert érintenek.

Jelenleg a rákban szenvedőknek csupán 1-3 százaléka vesz részt az Egyesült Államokban klinikai kísérletekben. Mary McCabe, az NCI munkatársa ezt legfőképpen a nyilvánosság hiányának tudja be, és reméli, hogy az új web site segít majd változtatni ezen.

"Azt reméljük, hogy úgy fognak a klinikai kísérletekre tekinteni, mint a rákban szenvedők gondozásának fontos részére," mondja McCabe. Az NCI számos egészségügyi szervezettel is felvette a kapcsolatot annak reményében, hogy azok átvállalják a kísérleti kezelések költségeit, ami miatt szintén sokan nem tudnak azokra vállalkozni.

Megjelent: The Boston Globe

| rák, daganat, tumor, rosszindulatú daganat, tumorkutatás, Internet, National, Cancer, Institute, adatbázis, kísérleti, gyógyszerek
2002-07-31 21:49:47

Web Design & Development Prowebshop