Gyógyszerek szokatlan alkalmazásai

Sok közismert gyógyszer vagy háztartási szer több apró kellemetlenség ellen is jó lehet, gyakran valamelyik mellékhatása miatt. Az alábbiakban ajánlott megoldások alkalmazásával időt és pénzt takaríthatunk meg.

háztartási szer, gyógyszer, mellékhatás | InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.

Aranyér elleni kenőcs

Fenilefrint, egy hatásos érszűkítőt tartalmaz, ezért a kialvatlanság okozta szem alatti puffadást is elmulasztja. Kenőcsöt használjunk, ne a hűsítő hatású gélt, mert az esetleg irritálhatja a bőrt.

Aszpirin

Kiváló rovarcsípésekre, szúrásokra, és a korpa ellen is jó. Törjünk össze két aszpirint és vízben oldjuk fel. Az acetilszalicilsav gyulladáscsökkentő hatású.

Korpa ellen keverjük a szokásos samponunkba az aszpirin vizes elegyét, dörzsöljük a fejbőrbe, és hagyjuk rajta pár percen át, majd öblítsük le.

Benadryl

Ez az allergia elleni gyógyszer, antihisztamint tartalmaz, csökkenti a viszketést és a tüsszögést, mellékhatása miatt altató is, és hányinger ellen is szedik. Fontos tudni, hogy az álmatlanság hosszú távú kezelésére nem alkalmas, csak gyors segítségként hasznos.

Fogrém

Szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot tartalmaz, ezért pattanásokra és herpeszre is használható, de túlérzékeny bőr esetén ne alkalmazzuk.

Hidrokortizon kenőcs

Szteroid, mely csökkenti a kicserepesedett ajkak gyulladását. Ügyeljünk arra, hogy csak a külső részekre tegyük fel, ne jusson a szájba.

Végül néhány házi praktika, amelyeket inkább ne próbáljunk ki:
  • ne dörzsöljük be a testet alkohollal láz esetén
  • ne tegyünk hidrogénperoxidot sebekre
  • ne végezzünk szódabikarbónával hüvelyöblítést a terhesség megelőzésére
Ezek a módszerek nem használnak, viszont veszélyesek lehetnek.

| háztartási szer, gyógyszer, mellékhatás
2015-08-03 19:37:59
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop