Megkezdődtek a jövő évi kórházi gyógyszerellátást érintő közbeszerzések

Augusztusi kiírással megkezdődtek a jövő évi országos kórházi gyógyszerellátást biztosító közbeszerzési eljárások - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI érdeklődésére pénteken. Az eljárások eredményeképp a szállítás jövő januárban indulhat meg.

gyógyszer, közbeszerzés, egészségügy | MTI Hírek13 | MTI
A tenderkiírás szerint a beszerzés négy külön eljárás keretében valósul meg, amelyeknek összesített becsült értéke közel 30 milliárd forint, és több mint 140 hatóanyagra vonatkozik, "így a korábbi évekhez képest a bevont hatóanyagok köre és a kiírt mennyiség is jelentősen bővült, illetve növekedett" - közölte az ÁEEK.

Mint írták, a korábbi tapasztalatok alapján elsősorban gyógyszer-nagykereskedők indulása várható, ugyanakkor az idei kiírások erőteljesebben támogatják a kisebb - akár csak egy hatóanyaggal induló - piaci szereplők részvételét is.

A közbeszerzési eljárásra a jelentkezési határidő 2016. szeptember 13-ról szeptember 20-ára módosult, a beérkezett pályázatokat felbontották, azok értékelése jelenleg folyamatban van.

A kórházfenntartó ÁEEK az idei közbeszerzések eredményeként milliárdos nagyságrendű megtakarításokra, továbbá - ami az ágazat szempontjából még jelentősebb - számos hatóanyag tekintetében az ellátás biztonságának javulására számít.

| gyógyszer, közbeszerzés, egészségügy
2016-09-25 10:30:09
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop