Mit vigyünk az útra?

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe:

nyaralás, útipatika | InforMed Hírek15   InforMed | Kovács, J.

Aki rendszeresen gyógyszert szed, a nyaralás idejére megfelelő mennyiségű adagot feltétlenül vigyen magával. Megkeserítheti a nyarat a nyaralóhely orvosa utáni kutatás, a rendelői, majd patikai várakozás.

Az egyszerű, vény nélkül is kapható szerek közül tegyünk a kézitáskába egy levél fájdalomcsillapítót, mely adott esetben lázcsillapításra és gyulladáscsökkentésre is használható.

Legyen a csomagban egyszerű sebtapasz. Kisebb sérülés mindenhol érheti az embert. Elvághatja a kezét egy nád levele, lábát egy kagyló széle stb. Nem kell ekkor vérző végtaggal rohangálni, a tapasz egy kis strandszatyorban elfér.

Akinek hányingere szokott lenni utazás alkalmával, nem árt, ha tudja, hogy a legegyszerűbb és hatásos hányinger-csillapító a B6-vitamin. A tabletta vény nélkül kapható, utazás előtt rágjon szét 3-4 szemet. Kicsit savanykás az íze, de elviselhető. Sokkal inkább, mint a hányinger.

Szemüveges ember vigye magával pótszemüvegét. A poggyászban kis helyen elfér, és ha nálunk van, általában nem is lesz rá szükség. Azonban hiánya esetén komoly problémáink lehetnek, különösen, ha sofőrként veszünk részt a kiránduláson. A szemüveg sérülhet egy strandon eltévedt labdától, beleeshet a tóba vagy a tengerbe stb.

Hazai kiránduláson legyen önnél a társadalombiztosítási igazolványa. Ha külföldre utazik, legyen Önnél érvényes európai biztosítási kártya, és feltétlenül kössön a kint tartózkodás idejére biztosítást, a hazautazás napjára is. A baleset mindig azon a napon következik be, amikor már lejárt a biztosítás!

| nyaralás, útipatika
2018-07-24 18:24:29


Mivel vegyem be? Italaink hatása a bevett gyógyszerre

A gyógyszerek bevétele kellemetlen következményekkel is járhat, ha nem egy pohár vízzel nyeljük le azokat. A különféle folyadékok jelentősen megváltoztathatják a gy...


EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.


MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül r...


Már visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok - közölte az Országos G...


Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.