MSZP: adjon megfelelő tájékoztatást az állam a rákkeltő gyógyszert szedő betegeknek!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül rákkeltő anyaggal szennyezett vérnyomáscsökkentőt szedtek.

valsartan, rákkeltő gyógyszer | MTI Hírek13 | MTI
Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a társadalombiztosítás rendszerén keresztül az államnak tudnia kell, ki az a 200 ezer érintett beteg, aki szennyezett valsartan hatóanyagú készítményt szedett. Szerinte a betegek eddig nem kaptak tájékoztatást.

A képviselő kitért arra, keddtől egy hónapon keresztül vihetik vissza a patikákba a betegek a szennyezett gyógyszert, de tapasztalatai szerint a gyógyszertárakban nincs kifüggesztve megfelelő tájékoztatás.

Bangóné Borbély Ildikó szólt arról, hogy a legfrissebb OECD-jelentés szerint a 34 tagállam közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedésben elhunytak száma, évente 27 ezer ember hal meg rákban.

A politikus szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében sok mindenről beszélt, de arról nem, tudott-e a mérgezésről és hogyan fordulhatott elő, hogy éveken keresztül szedhették a betegek ezeket a gyógyszereket. Hogyan fogja az állam ezt a súlyos helyzetet kezelni? - firtatta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az MSZP hétfői elnökségi ülésén felelőskeresés is volt, és az egyik képviselőt azzal vádolták, hogy bomlasztja az MSZP-t, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, nem kíván belső ügyekről nyilatkozni, a választás óta eltelt három hónap, a szocialista párt egységes és az emberek problémáival foglalkozik.

| valsartan, rákkeltő gyógyszer
2018-08-01 15:09:03
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop