Vizsgálatot rendeltek el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt

A kínai miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban egy cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt.

oltóanyag gyár, szabálytalanság, Kína | MTI Hírek13 | MTI
Li Ko-csiang vasárnap este, egy héttel azután utasította a kormányt az általános vizsgálat elvégzésére, hogy a szakmai felügyelet befejezte a nyomozást a Csangcsun Csangseng biotechnológiai cégnél adathamisítás és a veszettség elleni oltóanyagok gyártásszabványaitól való eltérés miatt - jelentette a kínai állami média.

A Csangcsun Csangseng az ország második legnagyobb gyártója a veszettség elleni vakcinák terén.

Li kijelentette, hogy a cég átlépett egy erkölcsi határt, és a történteket a társadalom elé kell tárni. Felszólította a kormányt, hogy alaposan vizsgálja ki a teljes oltóanyag-gyártási és -kereskedelmi láncot.

A kínai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóság július 15-én jelentette be a cégnél lefolytatott nyomozás eredményét, és ennek hatására országos társadalmi vita alakult ki az oltóanyagokról és általában a hamisított termékekről. A hatóság vasárnap bejelentette, hogy a társadalmi felháborodás miatt visszavonta a cég gyártási engedélyét, és a kereskedelemből kivonták a gyár vakcináit.

A Csangcsun Csangsenget tavaly egyszer már megbüntették a torokgyík (diftéria), a szamárköhögés és a tetanusz elleni oltóanyagok jellemzőinek meghamisítása miatt.

A vakcinahamisítási botrány előtt számos hasonló minőségellenőrzési probléma történt már Kínában.

| oltóanyag gyár, szabálytalanság, kína
2018-07-26 00:05:49
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop