Legutóbbi cikkek

Amit eddig a londoni kémügyről tudunk

A Scotland Yard kedden bejelentette, hogy terrorelhárító szolgálata átvette a délnyugat-angliai Salisbury városában történt kettős mérgezéses incidens vizsgálatának irányítását, amelynek kapcsán Boris Johnson brit külügyminiszter a londoni parlamentben kijelentette: kemény válaszra számíthat Oroszország, ha bebizonyosodik, hogy köze van Szergej Szkripal volt orosz-brit kettősügynök és lánya megmérgezéséhez.


Arzénmérgezés okozhatta Jane Austen látásának romlását

Szakértők szerint valószínűleg arzénmérgezés okozta Jane Austen (1775-1817) látásának súlyos romlását, a brit írónő élete végén már szinte teljesen megvakult.


Súlyos nehézfém-mérgezésben szenvedett halálakor Karl May

Súlyos nehézfém-mérgezésben szenvedett halálakor Karl May. A vadnyugati kalandregényeivel világsikert aratott szerző csontjaiban feltűnően magas koncentrációban van jelen az ólom és a kadmium - közölte szerdán a radebeuli Karl May Alapítvány egy törvényszéki szakvéleményre hivatkozva.


Koffeintartalmú üdítők túlzott fogyasztásába halt bele egy férfi

A hosszú időn át, napi rendszerességgel fogyasztott energiaitalok okozta koffein-túladagolásba halt bele idén egy húszas éveiben járó férfi a délnyugat-japán Kjúsú szigetén.


Drámaian nő a bejelentett mérgezések száma Magyarországon

Drámaian nő a bejelentett alkohol- és kábítószer-mérgezések száma Magyarországon, míg a főként öngyilkossági szándékú gyógyszer-túladagolások száma gyakorlatilag nem változik - idézi az Országos Kémiai Biztonsági Intézet (OKBI) éves statisztikai jelentését a Magyar Idők keddi száma.


A szén-monoxid-mérgezések megelőzésére hívják fel a figyelmet a szakemberek

Bár egyre több lakásban van már szén-monoxid-érzékelő, a tűzoltókat továbbra is gyakran riasztják mérgezéses esetekhez, az elmúlt időszakban évente legalább egy tucat ember bele is halt a mérgezésbe - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a fűtési szezon kezdetéhez időzítve csütörtökön az MTI-vel.


A gombamérgezés

Évente átlag száz-kétszáz gombamérgezéses esetről érkezik jelentés, és mivel a hűvösebbre forduló, csapadékosabb őszi időjárás kedvez a gombák szaporodásának, ezzel együtt jár, hogy a mérgezések száma is növekszik. A gombamérgezéses esetek 25-35 százalékában 14 év alatti gyermekek betegednek meg, főleg azért, mert a szabadban játszva megkóstolták a gombát.


A vadon termő gombák felhasználásának veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Vadon termő gomba felhasználása, fogyasztása előtt a vendéglátó egységet üzemeletetők, valamint a kirándulók és a gombagyűjtők számára is kiemelten fontos, hogy szakellenőr vizsgálatát kérjék - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).


A mustgáz veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem

A mustgáz veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem, amely hétfőn az MTI-vel azt közölte: évente körülbelül egy tucatszor riasztják a tűzoltókat szüret idején mustgáz miatt, és nem múlik el év úgy, hogy valaki ne halna meg a borospincékben a must erjedése során keletkező szén-dioxid miatt.


Scotland Yard: kétszer is megmérgezhették Litvinyenkót, Moszkvának része volt a gyilkosságban

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint valószínűleg kétszer is megpróbálták megölni Alekszandr Litvinyenkót, az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) egykori tisztjét, akinek életét a második merénylet oltotta ki - mondta a kilenc évvel ezelőtti londoni gyilkosság brit igazságügyi vizsgálatának zárónapján a Scotland Yard jogi képviselője.


1 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop