ÚJ

ÁNTSZ: meghaladta a 24 ezret tavaly a bejelentett mérgezések száma

Harminc százalékkal nőtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelőző évhez képest, a halálos kimenetelű esetek aránya azonban csökkent - derül ki az Országos Közegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata (ETTSZ) által készített összesítésből.


Sokan meghaltak mérgező sörtől Mozambikban

Legkevesebb hatvankilencen haltak meg a hét végén Mozambikban, miután valószínűleg mérgező krokodilepével szennyezett sörből ittak. A kormányzat a halálesetek miatt háromnapos nemzeti gyászt rendelt el vasárnap késő este a dél-afrikai országban.


Megmérgezhették a reneszánsz Verona urát, Dante legfőbb mecénását

Nem gyomorbetegség, hanem mérgezés végzett Cangrande della Scalával - állapították meg olasz tudósok a reneszánsz hadvezér múmiáját vizsgálva.


Betiltaná a koffeinpor árusítását az FDA

Betiltaná az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatal, az FDA a koffeinpor kereskedelmi forgalmazását, mivel a színtiszta koffein kis adagban is halálos lehet, és két egyesült államokbeli halálesetet is összefüggésbe hoznak vele.


A szieszta kályhák veszélyeire figyelmeztet az OKF

Még mindig népszerűek a gázpalackkal üzemelő szieszta kályhák, amelyek azonban igen veszélyesek lehetnek; legutóbb kedd hajnalban okozott balesetet egy ilyen készülék, amikor a palackok cseréje közben robbant fel egy fűtéshez használt gázpalack - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.


Tanácsok a fűtési szezonra

A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.


A szén-monoxid-mérgezés veszélyére figyelmeztet az OKF

A fűtési szezon közeledtével érdemes ellenőriztetni a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket és a szén-monoxid-érzékelőt, mert így megelőzhetők a minden évben halálos áldozatokat követelő balesetek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az MTI-vel.


Az alumínium káros mellékhatásaira figyelmeztettek Ausztriában

Az alumínium egészségkárosító mellékhatásaira hívta fel a figyelmet az osztrák egészségügyi minisztérium egy új kutatás eredményei alapján.


Határérték feletti rovarölőszer hatóanyag az Ovko almás-áfonyás bébiételben

Határérték feletti rovarölőszer hatóanyag-maradékot mutatott ki a laboratóriumi vizsgálat egy szlovák gyártó, az Novofruct által készített bébiételben - közölte a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) kedden az MTI-vel.


Doktor House diagnózisa segített felismerni egy ritka kórt

Doktor House a valóságban is életet mentett: sorozatbeli diagnózisa alapján ismert fel egy ritka kórt egy német orvos, House nagy rajongója.


| 2 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop