Főoldal » Betegségek » Pszichés problémák, elmebetegségek »


Ombudsman: hiányoznak a nem pszichiátriai betegek fizikai korlátozásának jogszabályi garanciái

Az alapvető jogok biztosa szerint hiányoznak a nem pszichiátriai osztályon kezelt betegek esetében alkalmazható fizikai korlátozások jogszabályi garanciái, a beteg önrendelkezési jogának tényleges érvényesítését biztosító szabályok - közölte az ombudsman hivatala hétfőn az MTI-vel.


Pszichopata mesterséges intelligencia

Az Alfred Hitchcock Psycho című filmjének főszereplője, Norman Bates után Normannak keresztelt algoritmussal a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói a mesterséges intelligencia veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet.


A férfiak testképzavara

Kemény edzés naponta többször, speciális diéta, anabolikus szteroidok, testépítés: mi lehet mögötte?


Avatárok a skizofrének kezelésében

Eredményesnek bizonyult a kísérleti avatár terápia, melynek során a kínzó hallucinációkhoz virtuális arcképet társítottak. A kutatók eredményeiket a The Lancet Psychiatry című folyóiratban publikálták.


Az agresszió és kezelése

A hétköznapi gondolkodás szerint az agresszió fogalmán a durva, kiabálós, erőszakos emberek, az utcai rongálók, vandálok, vagy a kriminális cselekedeteket elkövetők értendők. Pszichiátriai szemszögből az agresszió pszichés betegségek egyik tünetének tekintendő.


Az őrültek helye a 21. századi magyar társadalomban

Ez a címe annak a kutatási programnak, amely az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontban, Légmán Anna szociológus vezetésével mutatja be, hogyan jelennek meg a pszichiátriai betegek a társadalomban.


hirdetés