Európában fogy a világon a legtöbb alkohol

Az európaiak isszák a világon a legtöbb alkoholt egy főre számítva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint.

alkohol, alkoholizmus | MTI Hírek 2011 ;8
A WHO-nak az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban rendezett regionális konferenciáján ismertetett összefoglaló szerint Európában személyenként 9,24 liter alkohol fogy el évente. "A felnőttek több mint 20 százaléka ittasodik le többé-kevésbé rendszeresen" - vált ismertté.

Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója akciótervet jelentett be Bakuban az alkoholfogyasztás mérséklésére. "Az országok pontosan tudatában vannak annak, hogy milyen árat és károkat követel az alkohol" - fogalmazott.

Az általános irányzat szerint a szeszesital-fogyasztás az elmúlt 15 évben visszaszorult a földrész nyugati részén, ellenben emelkedett a keleti felében.

A WHO átfogó képet kíván nyújtani a problémáról az 53 európai országnak, emellett bevált koncepcióval igyekszik szolgálni az alkohollal összefüggő károk csökkentésében.

A fogyasztás visszaszorítására a szervezet többek között alkoholadó bevezetését, az árusítóhelyek számának és a nyitvatartási időnek a mérséklését, a korhatárt és a közlekedésben megengedett véralkoholszintet szabályozó előírások szigorítását ajánlja.
| alkohol, alkoholizmus
2011-09-15 09:27:35
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop