Alkoholista apa

alkoholizmus, alkohol, Alcoholismus, Alkoholbetegség, Alkohol betegség, Alkohol-betegség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Én egy 22 éves fiú vagyok. A probléma nem velem van, hanem az  édesapámmal, alkoholista. Félek a gondolattól, hogy agykárosodott is a rengeteg  alkoholtól. A családomat erősen terrorizálja, fenyegeti őket, hogy megöl  mindenkit. A családban van egy 4 éves kisöcsém, egy 13 és 20 éves húgom. Az  édesanyámat ököllel üti, ordít, mint a sakálok minden éjjel. Én Hollandiában lakom, így hát sajnos a család megvédése érdekében nem tudok  semmit tenni. Édesapámmal sokszor megpróbáltam beszelni, segíteni de nem  segít. Kérem adjanak tanácsot, mit tegyek a családom érdekében, míg valakit  meg nem öl az édesapám. Mindenesetre előre mindent nagyon köszönök.

Nagy együttérzéssel olvastam levelét, ugyanakkor a tehetetlenség érzésével. A hatályos jogszabályok alapján kényszerelvonó kúrára vagy egyéb intézkedésre, míg "vér nem folyik", nincs lehetőség. Ha még maradt édesapjának annyi agysejtje, hogy józan állapotban vállalkozzon önként az elvonókúrára, akkor ez az egyetlen járható út. Nagyon jó eredményeket láttam az Anonym Alkoholisták klubjában. Ha erre rá tudja beszélni, tudok címeket adni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| alkoholizmus, alkohol, Alcoholismus, Alkoholbetegség, Alkohol betegség, Alkohol-betegség
2002-07-11 13:36:42
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop