Hirdetés

Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg a megismételt vizsgálat szerint is

Alkoholmérgezés okozta a 27 évesen tavalyelőtt elhunyt Amy Winehouse halálát - mondta ki véglegesen és hivatalosan a haláleset ügyében elrendelt, megismételt vizsgálat vezetője keddi végzésében.

alkoholizmus, függőség, alkoholmérgezés, Amy Winehouse |

MTI Hírek10

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát - aki a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgott rövid, de kiemelkedő sikerű karrierje során - testőre találta holtan 2011 nyarán, az énekesnő észak-londoni lakásán.

Az angol-walesi törvények "váratlan, illetve erőszakos halálesetek" körülményeinek felderítésére a rendőrségi nyomozás mellett minden esetben bírósági eljárás formáját öltő, külön halottkémi vizsgálatot is előírnak.

Ezt a vizsgálatot egyszer már elvégezték Suzanne Greenaway halottkémi törvényszéki bíró vezetésével. Greenaway annak idején hivatalosan "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát; ez a törvényi meghatározás a brit jogban a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett halálesetekre. A halál közvetlen okát az első vizsgálat vezetője alkoholmérgezésben jelölte meg.

Az illetékes londoni kerületi tanács azonban időközben kiderítette, hogy Greenaway - akit férje, a területileg illetékes londoni halottkémi hivatal volt vezetője nevezett ki saját helyettesévé - nem rendelkezett az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzéséhez megkövetelt brit jogi képesítéssel, és nem is volt bejegyezve gyakorló jogászként Nagy-Britanniában, csak szülőhazájában, Ausztráliában.

Azóta mind Greenaway, mind férje távozott tisztségéből, a hatóságok pedig elrendelték a haláleset újbóli vizsgálatát, amely kedden zárult az eredetivel megegyező végzéssel.

A vizsgálat megállapította, hogy Amy Winehouse súlyos fokban ittas volt a halál bekövetkeztének pillanatában. A vizsgálati adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vérben, vagyis több mint az ötszörösét annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők számára engedélyeznek.

Shirley Radcliffe halottkémi törvényszéki bíró, a megismételt vizsgálat vezetője a keddi végzésben megállapította, hogy az ilyen fokú ittasság "rendszerint halálozással jár".

A végzésben szerepel az is, hogy Amy Winehouse ágya mellett két üres vodkásüveget találtak.

Az énekesnő körzeti orvosa a vizsgálathoz beterjesztett írásbeli nyilatkozatában közölte: Amy Winehouse-t az elhunyta előtti napon látta. Winehouse az orvos szerint akkor egyértelműen kijelentette neki, hogy nem akar meghalni, ugyanakkor az orvosi tanácsok megfogadására sem volt hajlandó, és a legutolsó időszakban már étkezési rendellenességekkel is küszködött.

Amy Winehouse-ról köztudott volt igen súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Az énekesnő többször kórházi kezelésre is szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal, bár halála előtt állítólag szabadulni próbált szenvedélybetegségeitől.
alkoholizmus, függőség, alkoholmérgezés, Amy Winehouse

2013-01-08 21:46:03

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop