Ki lesz alkoholista?

Kutatók szerint megjósolható, kiből lesz később alkoholista, annak alapján, hogy fiatal korában hogyan reagál az alkoholra.

Alkoholizmus

2023. 01. 25

Talán az alkohol a ma legelterjedtebb, legveszélyesebb szenvedélykeltő kémiai anyag. Az iparilag fejlett, civilizált országokban nagyon sokat isznak. A fejenkénti fogyasztást az eladott alkoholtermékek mennyiségéből szokták kiszámolni,ezt tiszta alkoholra számítják át. Magyarországon kb. 11 liter a fejenkénti kimutatható tiszta alkoholfogyasztás.

A másnaposság mítoszai

2022. 12. 27

Legalább annyi mítosz kering a másnaposságról, ahány koktél van, ami okozhatja ezt a kellemetlen állapotot. A lefekvés előtt fogyasztott tészta, és a reggeli sör megér egy alaposabb vizsgálatot. Lássuk hát a leggyakoribb tévhiteket!

Módszerek az alkoholfogyasztás mérsékelésére

2022. 10. 17

A mértékletes ivás jót tesz az egészségnek, a vörösborban található resveratrol antioxidáns hatása például szívbarát, a sör flavonoidjai pedig fokozzák az anyagcserét és tisztítják az ereket, ráadásul a csontokat is erősítik.

Ki lesz alkoholista?

2022. 09. 06

Amerikai kutatók szerint megjósolható, kiből lesz később alkoholista, annak alapján, hogy fiatal korában hogyan reagál az alkoholra.

Mikortól számít alkoholproblémának az esti sörözés?

2022. 08. 17

Kultúránkban elképzelhetetlenül hosszú idő óta jelen van az alkohol. Nem vagyunk ezzel egyedül: nemcsak a nyugati kultúrában vannak jelen az elsősorban erjesztett italok mint tudatmódosító szerek, hanem a világ majdnem minden civilizációjában és kultúrájában. De vajon mikortól számít veszélyesnek például az esti sörözés?

Az alkohol a nők agyát még inkább roncsolja

2020. 11. 05

Amerikai kutatók egy vizsgálat során kimutatták, hogy az alkoholista nők agyát sokkal jobban károsítja az alkohol, mint a férfiakét. A már alkoholfüggő nőknél hamarabb alakul ki súlyos és visszafordíthatatlan agykárosodás.

Másnapos?

2019. 12. 29

Néhány pohárral többet iszunk, és másnap kínzó fejfájásra, rosszullétre ébredünk.

Mi a másnaposság oka?

2018. 12. 28

Egy nagyobb ivászat után már azzal is sok gond lehet, hogy előző éjjel nem volt tiszta a fejünk, és az ítélőképességünk, a történet azonban gyakran a másnapossággal folytatódik reggel.

Részegség, drog, gyógyszerek

2018. 12. 27

A tizenévesek közül, akik látják a szüleiket részegen, többen rúgnak be, mint azok, akik soha sem látták pityókásan a szüleiket.

Az alkoholnak nincs biztonságos mennyisége

2018. 08. 26

Nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható a Washingtoni Egyetem kutatóinak a The Lancet brit orvosi hetilapban megjelent tanulmány szerint.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop