A gének szerepe a nikotinfüggőségben

2022. 11. 01

Egy 14 ezer amerikai és európai dohányos körében végzett vizsgálat azonosított két, a nikotinfüggőséggel kapcsolatban levő fehérjét.

Dohányzik? Melyik típus?

2022. 10. 17

Segíthet a leszokásban, ha megtudjuk, miért dohányzunk. Az alábbiakban a dohányosok leggyakoribb típusait soroljuk fel, nézze meg, melyik típushoz tartozik.

Tévhitek az e-cigarettával kapcsolatban

2022. 08. 09

Az e-cigarettát reklámozók azt állítják, hogy az e-cigaretta ártatlanabb, mint a hagyományos dohányzás, sőt segíthet is a leszokásban.

Ismét meghaltak ketten az e-cigarettától

2019. 09. 08

Újabb két halálos áldozatot szedett az Egyesült Államokban az elektromos cigaretta - közölték pénteken Indianában és Minnesotában az egészségügyi hatóságok.

Árt a szívnek az e-cigaretta

2019. 05. 30

Károsíthatják a szívet az e-cigaretták - derítették ki a Stanford Egyetem szív- és érrendszeri intézetének kutatói.

A szívbetegek gyakran folytatják a dohányzást

2019. 02. 28

A szívbetegek gyakran a diagnózis után is tovább dohányoznak vagy folytatják az egészségtelen életmódot. A kutatást a European Journal of Preventive Cardiology című folyóiratban ismertette egy nemzetközi kutatócsoport, 27 ország több mint 8200 szívbetegének adatainak elemzése alapján.

100 éves kor felett szabad dohányozn

2019. 02. 09

Százéves korra emelnék a legálisan dohányzók alsó korhatárát Hawaii-n, az elektromos cigaretták használatára, a dohányrágásra és a szivarozásra nem terjedne ki a korlátozás.

A dohányzás és az ivászat korán rombol

2018. 08. 30

Már 17 éves korban látható artéria károsodást okoz a dohányzás és az alkoholfogyasztás a University College of London kutatói szerint. A European Heart Journal című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint már kamaszkorban elkezdődik az artériák merevedése, amely a későbbi szív- és érrendszeri problémák kockázatával jár.

A hízás ellenére is érdemes leszokni

2018. 08. 17

Javít az egészségi állapoton a dohányzás abbahagyása, még akkor is, ha ez erőteljes hízáshoz vezet - állapította meg a Harvard Egyetem kutatóinak cikke, mely a The New England Journal of Medicine című szaklapban jelent meg,

Az e-cigaretta károsíthatja az immunrendszert

2018. 08. 14

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert - állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop