A dohányzók hajlamosabbak a kockázatvállalásra

A dohányzás növelheti a kockázatvállalási hajlamot és megváltoztathatja az agy jutalmazó rendszerét a Sahlgrenska Egyetem kutatói szerint.


Napi egy doboz cigaretta

Közvetlen összefüggést talált a dohányos élete során elszívott cigaretták és a rákos sejtek DNS-ében lévő mutációk száma között. A tanulmány a Science tudományos folyóiratban jelent meg.


Tévhitek az e-cigarettával kapcsolatban

Az e-cigarettát reklámozók azt állítják, hogy az e-cigaretta ártatlanabb, mint a hagyományos dohányzás, sőt segíthet is a leszokásban.


Az elektromos cigaretta súlyosan károsíthatja a tüdőt

Az elektromos cigaretta párájában lévő anyagok súlyosan károsíthatják a tüdőt - figyelmeztetnek brit szakemberek.


A dohányzók nehezebben kapnak munkát egy kutatás szerint

A dohányzók nehezebben kapnak munkát, mint a nem dohányzók, és sokkal tovább maradnak munkanélküliek is a kaliforniai Stanford Egyetem orvosi karának friss tanulmánya szerint.


A dohányzás elmebajt okoz?

A rák, illetve a szív- és érrendszeri betegedéseken kívül a dohányzás súlyos elmezavart is okozhat, írják kutatók a Lancet Psychiatry című brit szakfolyóiratban megjelent tanulmányban.


A cigaretta veszélyei

A cigaretta számlájára írható elhalálozások csaknem felét 12 daganatos betegség okozta 2011-ben, állapította meg a JAMA Internal Medicine című amerikai folyóiratban közölt tanulmány.


Egy tanulmány szerint növelheti a rák kialakulásának veszélyét az e-cigaretta

Amerikai tudósok szerint a teljesen felhevített és mélyen belélegzett e-cigaretta mérgező formaldehidet termel, amely az eszközt akár tizenötször veszélyesebbé teszi a rák kialakulása szempontjából, mint a hagyományos cigaretta.


Vérvizsgálat segíthet megtalálni a dohányzásról leszoktató módszert

Vérvizsgálat segíthet megtalálni a dohányosoknak azt a stratégiát, amely jobb eséllyel szoktatja le őket - írták amerikai tudósok.


A rák nem tart vissza a dohányzástól

Sok beteg még évekkel a rák diagnózisa után sem hagyja el a dohányzást. Erre az eredményre jutottak Lee Westmaas, a Tobacco Control Research of American Cancer Society igazgatója és munkatársai.


| 2 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop