A marihuána szívása nem köthető az elhízáshoz

A marihuána szívása után jelentkező falánkság ellenére kisebb valószínűséggel elhízottak a füvezők, mint azok, akik nem élnek ezzel a szerrel - állapították meg francia kutatók.

marihuána, falánkság, elhízás | MTI Hírek 2011 ;8
Yann Le Strat kutatásvezető és csoportja több mint 50 ezer amerikai felnőttre vonatkozó két adatbázist elemezve úgy találta, hogy a hetente legalább háromszor marihuánát szívó emberek 14, illetve 17 százaléka volt elhízott, míg a marihuánát nem szívók között az elhízottak aránya 22, illetve 25 százalék volt.

Az American Journal of Epidemiology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányhoz az Egyesült Államokban 2001 és 2009 között lefolytatott két felmérés adatait elemezték, a vizsgálatok összesen 52 300 ember bevonásával készültek. A két tanulmány összes válaszadójának négy-hét százaléka állította, hogy hetente legalább háromszor szívott marihuánát.

A kutatók szerint eredményük nem azt jelenti, hogy a marihuána csökkenti a testsúlyt, de úgy vélik, hogy lehet olyan összetevője, amelyet későbbi kutatásokban érdemes megvizsgálni.
| marihuána, falánkság, elhízás
2011-09-15 09:31:01


Kanadában kezdenek elfogyni a marihuánakészletek

Kezdenek elfogyni a marihuána készletek Kanadában, ahol három hete legalizálták a marihuána birtoklását és fogyasztását - számolt be róla a The New York Times .


USA: 157 év börtön

Az Egyesült Államokban 157 év börtönre ítéltek egy orvost, mert mértéktelenül írt fel olyan opiáttartalmú gyógyszereket, amelyek súlyos kábítószer-függőséget v...


Georgiában engedélyezték a marihuána fogyasztását

Georgiában az alkotmánybíróság megsemmisítette azokat a bírságokat, amelyekkel eddig a marihuána fogyasztását akadályozták, mondván, hogy a büntetés ellentmond a ka...


Nagy-Britanniában engedélyezik a marihuána orvosi célú felhasználását

Nagy-Britanniában engedélyezik a marihuána orvosi célú felhasználását. Az erről szóló döntést csütörtökön jelentette be Sajid Javid belügyminiszter, hozzátéve, ...


Könnyítenék Svájcban a marihuána legális használatát

A svájci kormány tovább akarja könnyíteni a marihuána orvosi és rekreációs célú legális használatát.


hirdetés