A marihuána szívása nem köthető az elhízáshoz

A marihuána szívása után jelentkező falánkság ellenére kisebb valószínűséggel elhízottak a füvezők, mint azok, akik nem élnek ezzel a szerrel - állapították meg francia kutatók.

marihuána, falánkság, elhízás | MTI Hírek 2011 ;8
Yann Le Strat kutatásvezető és csoportja több mint 50 ezer amerikai felnőttre vonatkozó két adatbázist elemezve úgy találta, hogy a hetente legalább háromszor marihuánát szívó emberek 14, illetve 17 százaléka volt elhízott, míg a marihuánát nem szívók között az elhízottak aránya 22, illetve 25 százalék volt.

Az American Journal of Epidemiology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányhoz az Egyesült Államokban 2001 és 2009 között lefolytatott két felmérés adatait elemezték, a vizsgálatok összesen 52 300 ember bevonásával készültek. A két tanulmány összes válaszadójának négy-hét százaléka állította, hogy hetente legalább háromszor szívott marihuánát.

A kutatók szerint eredményük nem azt jelenti, hogy a marihuána csökkenti a testsúlyt, de úgy vélik, hogy lehet olyan összetevője, amelyet későbbi kutatásokban érdemes megvizsgálni.
| marihuána, falánkság, elhízás
2011-09-15 09:31:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop