Hirdetés

ÁNTSZ: tizenöten kerültek kórházba szintetikus kábítószer miatt Budapesten

Tizenöten kerültek kórházba a napokban egy új, eddig ismeretlen szintetikus kábítószer miatt Budapesten - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel. Az Országos Rendőr-főkapitányság arra szólította fel az embereket: tartózkodjanak mindenféle kábítószer fogyasztásától.

szintetikus kábítószer, drog |

MTI Hírek12

Az ÁNTSZ közlése szerint a betegek közül többen súlyos tüneteket mutattak, többen intenzív ápolásra szorultak.

A tisztiorvosi szolgálathoz eljutott információk szerint a betegek egymástól függetlenül kékes-zöldes színű tabletta (egyben vagy porítva) fogyasztásáról számoltak be, a tablettán az ismert közösségi oldalra utaló "F" betű volt - közölték.

Az ügyben az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte: az egészségre rendkívül káros, pszichoaktív hatást kifejtő szer az elmúlt időszakban jelent meg a kábítószert, illetve dizájner drogokat fogyasztók körében. Az anyag emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, már több, orvosi beavatkozást igénylő rosszullét történt az ország több pontján - írták válaszlevelükben.

Közlésük szerint a veszélyes szer megjelenésére való tekintettel a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a komponens piaci jelenlétét visszaszorítsa. Hozzátették ugyanakkor, hogy megelőző, felderítő munkájuk mit sem ér, ha a kábítószer-fogyasztók nem törődnek a rájuk leselkedő halálos veszéllyel, ezért azt kérték: az emberek tartózkodjanak mindennemű kábítószer fogyasztásától.

szintetikus kábítószer, drog

2015-05-15 16:32:49

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop