Egyesült ÁLlamok: Ohióban a kormányzó engedélyezte a marihuána orvosi célokra történő használatát

John Kasich, Ohió állam republikánus kormányzója, volt elnökjelölt-aspiráns csütörtökön aláírta azt a törvényt, amely legalizálja a marihuána orvosi alkalmazását.

A törvény aláírása azonban nem jelenti azt, hogy a betegek máris elmehetnének a a patikába, hogy a receptre felírt marihuánát kiválthassák. A törvény ugyanis előírja a többi között azt is, hogy milyen lépéseket kötelező megtenni, mielőtt az orvosi célokra használandó marihuána-program életbe léphet. Ennek megvalósítása valószínűleg két esztendőt vesz igénybe. A törvény értelmében csakis bizonyos krónikus betegségek esetében lehet a könnyű drognak számító marihuánát használni, inhalálás formájában.

Kilencven napon belül kijelölik azokat a gyógyszertárakat, ahol forgalmazni lehet majd, csakis engedéllyel rendelkezők termeszthetik és külön bizottság bírálja el majd, hogy kinek írhatja fel az orvos.

Változatanul tiltott marad ugyanis a marihuána cigaretták szívása és a növény otthoni termesztése, valamint engedély nélküli forgalmazása. Ezzel a döntéssel Ohió lett az Egyesült Államok huszonhatodik szövetségi állama, ahol engedélyezik a marihuána orvosi felhasználását.

Legutóbb áprilisban a déli Georgiában lett legális az orvosi marihuána, de korábban engedélyezték a többi között például Alaszkában és Hawaiin, Maine államban, Massachusettsben, Arkansas államban, Connecticutban, Delaware-ben, Marylandben, Pennsylvniában, Coloradóban, Texasban is.

| marihuána, marihuána orvosi alkalmazása, Ohió
2016-06-09 23:26:22
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop