Georgiában engedélyezték a marihuána fogyasztását

Georgiában az alkotmánybíróság megsemmisítette azokat a bírságokat, amelyekkel eddig a marihuána fogyasztását akadályozták, mondván, hogy a büntetés ellentmond a kaukázusi ország alkotmányának.

A hétfői ítéletig - melyről kedden számolt be a média - a georgiai büntető törvénykönyv nem szabadságvesztés jellegű büntetéseket - pénzbírságot (mintegy 170 euró értékben), illetve közérdekű munkát - helyezett kilátásba e kábítószerek fogyasztóival szemben.

A testület ítéletében pontosította, hogy a kábítószer-fogyasztás üldözése akkor igazolható, ha a drog jelent egy harmadik fél számára, például az oktatási intézményekben és egyes közterületeken.

A grúz kormányt korábban bírálatok érték jogvédők részéről amiatt, hogy olyan politikát folytat, amely túlzottan megtorló a kábítószer élvezőivel szemben.

Idén májusban emberek ezrei tüntettek a fővárosban, Tbilisziben, tiltakozva a kábítószer-ellenes küzdelem jegyében a diszkókban végrehajtott rendőrségi razziák ellen.

Egyes emberek, akik jelen voltak a diszkókban a razziák idején, felpanaszolták, hogy a rendőrség aránytalan mértékben használt erőszakot velük szemben, továbbá a hatóságok által megrendezett volt a kábítószer megtalálása.

| marihuána, marihuánafogyasztás, legalizálás
2018-08-03 00:04:36
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop