Orvosi célra fognak kannabiszt termeszteni Ausztrália Viktória államában

Bevezetik az orvosi célú kannabisztermesztést Ausztrália Viktória államában - közölte a Fairfax Media pénteken.

Az államban orvosi kannabiszolajat akarnak előállítani, amelyet súlyos betegségek - rák, AIDS, Parkinson-kór, a súlyos gyermekkori epilepszia, vagyis a Dravet-szindróma, glaukóma - miatti krónikus fájdalom kezelésére akarnak felhasználni.

A kormány ígéretet tett arra, hogy ilyen kezelésekhez lehetővé teszi az orvosi kannabiszolaj előállítását. A kabinet tagjai a napokban találkoznak, hogy átvegyék az állam törvényreform-bizottságának jelentésében megfogalmazott ajánlásokat a kérdéssel kapcsolatban.

Jill Hennessey, Viktória állam egészségügyi minisztere pénteken elmondta: a kormány döntése hamarosan megszületik az ügyben, és ez lehetővé teszi a törvényi háttér biztosítását. A kabinet tisztában van a kérdéssel és azzal, hogy a bizottság támogatja a kannabisz orvosi alkalmazását rendkívüli esetekben - fűzte hozzá.

Viktória állam jelenleg az egészségügyi tárca vezetőjének külön engedélye nélkül nem importálhat kannabiszt. Az engedélyezés bonyolult mechanizmusa és a kereskedelmi kannabisz behozatalának bizonytalansága miatt döntött úgy az állam, hogy megpróbálkozik a helyi termesztéssel.

| kannabisz, orvosi célú kannabisztermesztés, Ausztrália
2015-09-14 14:51:30
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop