Terjednek az új, olcsó, ismeretlen hatású szintetikus drogok

Terjednek az új, olcsó, ismeretlen hatású szintetikus drogok Magyarországon - mondta Somogyi Gábor főorvos, az Országos Toxikológiai Intézet igazgatója a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapján az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.


Nem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó tanulmányok

Tudományos szempontból nem egyértelműek és korántsem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó korábbi kutatási eredmények - állapította meg a Maastrichti Egyetem egyik kutatócsoportjának tanulmánya.


A marihuána orvosi használatának legalizálása nem növeli a fogyasztást

A marihuána orvosi használatának legalizálása nem vezet a szer fogyasztásának növekedéséhez egy nagy léptékű amerikai tanulmány szerint, amely 48 államban 24 éven át rögzített adatokat elemzett.


ÁNTSZ: tizenöten kerültek kórházba szintetikus kábítószer miatt Budapesten

Tizenöten kerültek kórházba a napokban egy új, eddig ismeretlen szintetikus kábítószer miatt Budapesten - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel. Az Országos Rendőr-főkapitányság arra szólította fel az embereket: tartózkodjanak mindenféle kábítószer fogyasztásától.


Kész a drogellenes stratégia

Várhatóan még ebben a hónapban a kormány elé kerül a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitkai programja, amely a legsürgetőbb, a 2015-2016. évekre vonatkozó intézkedéseket tartalmazza - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.


Afganisztánban egy új mákfajta révén még nagyobb lesz az ópiumtermelés

A tálibok jól fizető tevékenysége és Afganisztán átka: a megszüntethetetlen ópiumtermelés, és a máktermesztők idén még nagyobb bevételeket várnak egy új mákfajtától, amely az eddiginél több gyantát ad a heroin előállításához.


Először arattak orvosi kannabiszt egy titkos chilei farmon

Először aratták le a termést egy orvosi kannabiszt termesztő farmon Chile fővárosában, Latin-Amerika első ilyen ültetvényén. A mintegy száz kilogrammnyi friss bimbót most laboratóriumban dolgozzák fel.


A józsefvárosi egyeztető fórum paradigmaváltást ígér a drogellenes küzdelemben

Három pilléren alapuló drogellenes stratégia végrehajtását tűzte ki célul a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) - mondta a szervezet elnöke pénteken Budapesten.


Könnyebben hozzáférhető lesz a cseh gyógyszertárakban a marihuána

Rövidesen szélesebb körben lesznek hozzáférhetőek a marihuána alapú gyógyszerek Csehországban. A szükséges rendeletet az egészségügyi minisztérium már elkészítette, és várhatóan augusztus elsején lép életbe - közölte a hétfői prágai sajtó.


Füves cigi

A rekreációs célú kannabisz fogyasztás – szemben az orvosi célúval – drámai módon csökkenti az agy finomszabályozását biztosító molekulák mennyiségét. A kutatókat sokkolta, ahogyan a THC valósággal lesöpörte a kulcsfontosságú fehérjéket az idegvégződésekről.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop