A lengyel parlament engedélyezte a marihuána orvosi célú alkalmazását

A lengyel parlament alsóháza (szejm) csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta az orvosi marihuána legalizálására vonatkozó törvényjavaslatot.


ENSZ-jelentés: egyre több kábítószer szerepel a globális drogpiacon

Egyre több és változatosabb kábítószer fajta szerepel a globális drogpiacon - közölte az ENSZ illetékes hivatala csütörtökön éves jelentésében, amely szerint 2015-ben világszerte nagyjából 250 millió ember fogyasztott legalább egyszer az év során illegálisan drogot.


Tiger Woods profi segítséget kap gyógyszerproblémái kezelésére

Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója bejelentette, hogy professzionális segítséget vesz igénybe azért, hogy rendbe tegye a krónikus hátfájdalmai miatt kialakult gyógyszerszedési problémáit.


Magyarországon a kannabisz a legnépszerűbb kábítószer

A korábbi évekhez hasonlóan Magyarországon továbbra is a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer, fogyasztása leginkább a 18-34 éves fiatalokra, illetve fiatal felnőttekre jellemző - közölte kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).


Nő a kábítószer-túladagolás okozta halálesetek száma Európában

Már harmadik egymást követő éve emelkedik a kábítószer-túladagolás okozta halálozások száma Európában, az esetek többsége a heroinhoz vagy annak metabolitjaihoz köthető - figyelmeztetett kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).


Tudományos cikk táplálta az opiát túladagolási járványt Észak-Amerikában

A tudomány is szerepet játszott abban, hogy közegészségügyi problémává vált a vényköteles fájdalomcsillapítók túladagolása az Egyesült Államokban - derül ki a The New England Journal of Medicine (NEJM) orvostudományi folyóirat honlapján közzétett elemzésből.


A vermonti kormányzó egyelőre megvétózta a marihuána legalizálását

Megvétózta szerdán az Egyesült Államokban Vermont állam kormányzója azt a javaslatot, amely legalizálta volna a marihuána forgalmazását.


Brazíliában felvették a kannabiszt az orvosi hatóanyagok listájára

A gyógyszer-engedélyezésért felelős brazil hatóság (Anvisa) úgy döntött, hogy felveszi a kendert (cannabis sativa) az orvosi hatóanyagok listájára - derült ki szerdai médiajelentésekből.


Rétvári: újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Két új pszichoaktív anyag került tiltólistára - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel csütörtökön.


Prince halála - Más nevére írták fel a Prince által szedett fájdalomcsillapítót

Más nevére írta fel az orvos azt az oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót, amely egy évvel ezelőtt Prince halálát okozta - derült ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokból.


| | | 4 | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop