ENSZ-jelentés: a kannabisz továbbra is a leggyakrabban használt drog

Világszerte negyedmilliárd ember fogyaszt drogot, a kannabisz továbbra is a legelterjedtebb kábítószer - közölte az ENSZ illetékes hivatala csütörtökön éves jelentésében.


Egyesült ÁLlamok: Ohióban a kormányzó engedélyezte a marihuána orvosi célokra történő használatát

John Kasich, Ohió állam republikánus kormányzója, volt elnökjelölt-aspiráns csütörtökön aláírta azt a törvényt, amely legalizálja a marihuána orvosi alkalmazását.


Riasztóan növelhetik a túladagolás kockázatát a szintetikus drogok

Riasztóan növelhetik a túladagolás kockázatát a szintetikus drogok - figyelmeztetett az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) vezetője.


Uniós ügynökség: Magyarországon európai összevetésben csekély a droghasználat

Magyarország európai összehasonlításban a drog által kevésbé fertőzött országok közé tartozik - derül ki az EU kábítószerügyi központja (EMCDDA) által kedden Lisszabonban közzétett 2016. évi kábítószer-jelentésből.


Az EU-ban nő az ecstasyt és a szintetikus drogokat használók száma

Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában - állapította meg kedden közzétett 2016. évi jelentésében az Európai Unió kábítószerügyi központja (EMCDDA).


Ezrek tüntettek Brazíliában a marihuána legalizálásáért

Több ezren vonultak utcára helyi idő szerint szombat este Brazília legnagyobb városában, Sao Paulóban a marihuána legalizálását követelve.


A nyomozók lefoglalták Prince orvosi dokumentumait

Házkutatást tartottak a Prince halála ügyében nyomozó hatóságok annak a minneapolisi orvosnak a rendelőjében, aki a sztárt kezelte halála előtt és halála napján is az énekes házában járt - adta hírül szerdán a Los Angeles Times amerikai napilap.


KSH: minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma; minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják - írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványában.


A német kormány a kannabisz gyógyászati célú fogyasztásának engedélyezését javasolja

A német kormány szerdai ülésén elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a kannabisz gyógyászati célú fogyasztásának engedélyezéséről szóló javaslatát.


Orvosi segítséget akart kérni gyógyszerfüggősége kezeléséhez Prince a halála előtt

Egy amerikai ügyvéd szerint halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop