Nincsenek pontos adatok a magyarországi drogfüggők számáról

Nincsenek pontos adatok a magyarországi intravénás droghasználók számáról, és ez megnehezíti a szerhasználati szokások nyomon követését - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.


Prince halála - Kábítószer-túladagolás miatt kezelésre szorult Prince a TMZ szerint

Halála előtt hat nappal kábítószer-túladagolás miatt orvosi kezelésre szorult Prince - közölte a TMZ celebportál csütörtökön több forrásra hivatkozva.


Újra gyerek lehet

Az LSD hatására olyan lesz az agy, mint a gyerekeké - mutatta ki egy kutatás, amelyben tudósok először készítettek felvételeket LSD-t használó emberek agyáról.


Ausztrália egyik államában legalizálták a kannabisz gyógyászati használatát

Ausztráliában elsőként Victoria államban legalizálták a kannabisz gyógyászati használatát, az erről szóló törvényt szerdára virradóra hagyta jóvá a helyi törvényhozás.


Whoopi Goldberg nőknek szánt orvosi marihuánatermékekhez adja a nevét

Whoopi Goldberg kifejezetten nők számára készülő orvosi marihuánatermékekhez adja a nevét és pénzét - jelentette az USA Today.


Csaknem 80 százalékkal nőtt az amerikai heroinfüggők száma 2007 óta

Csaknem 80 százalékkal nőtt a heroinfüggők száma az Egyesült Államokban 2007 óta, jelenleg mintegy 290 ezren vannak az országban.


A kábítószerek elleni harc elbukott egy új jelentés szerint

A kormányoknak világszerte dekriminalizálniuk kellene a kábítószerrel való kisebb visszaéléseket, mivel a jelenleg mérvadó tilalmi stratégia káros a közegészségre - hangsúlyozta jelentésében a The Lancet brit orvosi folyóirat és a Johns Hopkins Egyetem vezette, nemzetközi szakemberekből álló bizottság.


Józsefvárosi kábítószerügyi fórum: korcsoportonként kell azonosítani a drogok következményeit

A fogantatástól az élet végéig tartó, kábítószer-függőséggel kapcsolatos káros hatásokat összegezte a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szombati budapesti konferenciája.


Bővült az új pszichoaktív anyagok jegyzéke

Két vegyülettel, a TH-PVP és a Mexedrone nevű anyaggal bővült az úgynevezett új pszichoaktív szerek jegyzéke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.


Több embert vittek kórházba veszélyes pszichoaktív anyag miatt Törökszentmiklósról

Több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop