Felavatták Latin-Amerika legnagyobb orvosi marihuána ültetvényét Chilében

Hivatalosan felavatták Latin-Amerika legnagyobb orvosi marihuána ültetvényét Chilében.


Orvosi műszereket lopott lengyelországi kórházakban a kolumbiai drogmaffia

Testüregek vizsgálatára használt endoszkóp műszereket loptak a lengyelországi kórházakban kolumbiai állampolgárok, a mintegy 117 millió forintnak megfelelő értékű felszerelést feltehetően kábítószerkartellek használják majd csempésztevékenységre - adta hírül kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.


Kolumbiában engedélyezték a marihuána gyógyászati felhasználását

A marihuána orvosi célú termesztését és felhasználását legalizáló és szabályozó rendeletet adott ki kedden Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.


Chile leveszi a marihuánát a kemény drogok listájáról, és engedélyezi gyógyászati használatát

Michelle Bachelet chilei elnök rendeletet írt alá arról, hogy a dél-amerikai országban leveszik a marihuánát a kemény drogok listájáról.


Magyarországon is vizsgálják a cannabis orvosi alkalmazásának lehetőségét

Már Magyarországon is vizsgálják a gyógyításban felhasználható cannabis orvosi alkalmazásának lehetőségét - írja az egészségügyi államtitkárságra hivatkozva csütörtöki számában a Népszabadság.


Zacher Gábor: sok drogfogyasztóval nem tudunk mit kezdeni

Zacher Gábor toxikológus szerint 45 millió alkalommal fogyasztanak drogot egy év alatt Magyarországon, és 6-7 ezer, harmadik generációs, intravénás drogfogyasztóval nem tud mit kezdeni sem egészségügy, sem a rendőrség, sem a szociális ellátórendszer.


A mexikói legfelsőbb bíróság szerint alkotmányellenes a marihuána teljes tilalma

A mexikói legfelsőbb bíróság egy történelmi jelentőségű ítéletében úgy határozott, hogy a marihuána teljes tilalma alkotmányjogi szempontból túlzó és nem védi az egészséghez való jogot, ellenben korlátozza a személyiség szabad kibontakozásának lehetőségét.


A XIII. kerületi önkormányzat elégedett a tűcsereprogrammal kapcsolatos ombudsmani jelentés egyes megállapításaival

A XIII. kerületi önkormányzat "megnyugvással vette tudomásul" az alapvető jogok biztosa tűcsereprogrammal kapcsolatos jelentésének egyes megállapításait, amelyek "a tevékenység helyességét, szakszerűségét, jogszabályi megfelelését igazolják".


Ombudsman: meg kell állítani a tűcsereprogramok felszámolását!

Az alapvető jogok biztosa szerint meg kell állítani a tűcsereprogramok felszámolását a fővárosban, mert ezek a programok gátolják a fertőző betegségek terjedését és hozzájárulnak az egészséges környezet kialakításához - tájékoztatta az ombudsmani hivatal pénteken az MTI-t.


Engedélyezték Horvátországban a marihuána orvosi célú felhasználását

Életbe lépett csütörtökön Horvátországban az az egészségügyi rendelet, amelynek értelmében engedélyezik a marihuána alapú termékek és gyógyszerek árusítását a súlyos betegek számára.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop