Engedélyezték az első marihuánaültetvényeket Uruguayban

Engedélyezték Uruguayban az első kereskedelmi célú marihuánaültetvényeket.


Orvosi célra fognak kannabiszt termeszteni Ausztrália Viktória államában

Bevezetik az orvosi célú kannabisztermesztést Ausztrália Viktória államában - közölte a Fairfax Media pénteken.


Marihuánát "szívnak" az elektromos cigarettával az amerikai középiskolások

Majdnem minden ötödik amerikai középiskolás, aki nikotinos elektromos cigarettát szív, állítja, hogy marihuána fogyasztására is használja az eszközt - derült ki egy mintegy négyezer connecticuti tinédzser bevonásával végzett felmérésből, amely az első bizonyíték arra, hogy az amerikai kamaszok kannabisz-származékok párologtatására használják az e-cigit.


Harmincöt éves csúcson a naponta füvező amerikai egyetemisták aránya

Az elmúlt harmincöt évben nem látott szintre nőtt a naponta vagy majdnem naponta marihuánát fogyasztó egyetemisták aránya az Egyesült Államokban, és ma már inkább szívnak füves, mint hagyományos cigarettát - derült ki egy friss felmérésből.


Kokainnal kínálta a brit uralkodó húgát Jack Nicholson

Kokainnal kínálta a brit uralkodó húgát Jack Nicholson, ám a hercegnő nem próbálta ki a kemény drogot - egyebek mellett ez derül ki egy új életrajzi könyvből, amelyet hétfőn nagy terjedelemben ismertetett a brit sajtó.


Külföldről vihették be Lengyelországba a tömeges mérgezést okozó partidrogot

Valószínűleg külföldről származik a tömeges lengyelországi mérgezést okozó partidrog, a lengyel rendőrség ezért az Europolhoz és az Interpolhoz fordult segítségért - közölte Miroslaw Schossler, a lengyel országos rendőrfőkapitány helyettese keddi varsói sajtóértekezletén.


Lengyelországban tovább növekedett a partidrogok okozta mérgezések száma

Több mint háromszázra nőtt hétfőn egész Lengyelországban azoknak a száma, akik a partidrogok okozta mérgezés miatt kórházi ápolásra szorultak – közölte a lengyel közszolgálati televízió.


Zacher: a különböző drogok kipróbálása ma már orosz rulett

Zacher Gábor toxikológus szerint manapság a különböző drogok kinézete és fantázianeve alapján sem azok összetételére, sem a hatására nem lehet következtetni. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumának vezető főorvosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta: a különböző kábítószerek kipróbálása ma már olyan, mint az "orosz rulett".


Tömeges mérgezést okoztak Lengyelországban a partidrogok

Tömeges mérgezést okoztak a nyugat-lengyelországi vajdaságokban - a sziléziaiban és a nagy-lengyelországiban - a partidrogok, csütörtöktől vasárnap reggelig 127 ember szorult kórházi kezelésre.


Oregonban is engedélyezték a rekreációs marihuána-fogyasztást

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után szerdától Oregonban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.


| | | | | | | | 9 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop