Koffeinelvonás – tünetek és gyógymódok

Mindnyájan szenvedtünk már a koffeinelvonás tüneteitől. Felsoroljuk az elvonási tüneteket és segítünk elviselhetőbbé tenni néhány jó tanáccsal.


A koffein

A koffein a világon leggyakrabban fogyasztott élénkítő hatású alkaloid, világszerte a lakosság közel 80 százaléka naponta fogyasztja valamilyen formában. Csupán kávéból évente kb. 800 milliárd csészével kortyolnak el világszerte.


Miért eszünk sokat?

Mindnyájan tudjuk, hogy egészségesen kellene étkeznünk, kevesebbet kellene ennünk. Mégis, miért van az, hogy egy nehezebb nap után vagy a pékség előtt elhaladva megfeledkezünk mindenről és nekiállunk enni?


Koffeintartalmú üdítők túlzott fogyasztásába halt bele egy férfi Japánban

A hosszú időn át, napi rendszerességgel fogyasztott energiaitalok okozta koffein-túladagolásba halt bele idén egy húszas éveiben járó férfi a délnyugat-japán Kjúsú szigetén.


Nyugodtan ihat kávét!

Öt csésze kávé még nem jelent egészségügyi kockázatot az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által közölt tanulmány szerzői.


Elkészült a kávé genetikai térképe

Elkészítette a kávé genetikai térképét egy nemzetközi kutatócsoport. A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára, amely a világ egyik legkedveltebb italává tette a kávét - olvasható egy friss tanulmányban.


Újra luxuscikké válhat a csokoládé

Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.


Csoki-sztori

Csokoládé. Kevés étel van, ami több érzelmet vált ki, mint ez a csemege. Világszerte számos kultúra fogalmazza meg, hogy fogyasztása hűséget, egészséget, erőt, vagy éppen szerelmi vágyat ad. Régen csak a nemesség kiváltsága volt, mára már mindenki számára hozzáférhető gyógyszer. Hogyan szól a története?


A kávé eddig ismeretlen veszélyei

Kanadai kutatók a kávéivásban rejlő és mindmáig ismeretlen veszélyekre hívták fel a figyelmet: egy zsírokban gazdag gyorséttermi menü önmagában sem egészséges, de még ártalmasabb, ha kávéval öblítjük le.


Győzzük le a cukor iránti vágyat

Egyesek számára a cukor éppen olyan rászoktató hatású, mint az alkohol, a cigaretta vagy a drogok, és ez a jelenség sokkal általánosabb, mint gondolnánk.


1 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop