A keserű csokoládé segíthet a cukorbetegeknek is

A jó minőségű keserű (fekete) csokoládé fogyasztása segíthet a cukorbetegeknek, hogy karban tartsák koleszterinszintjüket, olvasható egy új vizsgálatról szóló beszámolóban.

diabétesz, cukorbeteg, csokoládé | InforMed Hírek8   InforMed
A Hull-egyetemen végzett kutatásban 12 diabéteszes önkéntesnek 16 hét folyamán keserű csokoládét adtak. A magas kakaótartalmú csokoládé gazdag polifenolokban is, ez lehet az oka, hogy a csokoládét kapott résztvevőknek jelentős mértékben javult az összkoleszterin-szintje.

Ebben a csoportban nemcsak a koleszterinszint csökkent, de a jó koleszteriné emelkedett, csökkentve ezáltal a szívbetegség kockázatát.

– A magas kakaótartalmú csokoládét a kiegyensúlyozott étkezés és életmód részeként be kellene iktatni a II. típusú diabéteszesek étrendjébe – mondja Steve Atkin professzor, a vizsgálat vezetője.

| diabétesz, cukorbeteg, csokoládé
2010-10-28 10:47:26


Web Design & Development Prowebshop