A keserű csokoládé segíthet a cukorbetegeknek is

A jó minőségű keserű (fekete) csokoládé fogyasztása segíthet a cukorbetegeknek, hogy karban tartsák koleszterinszintjüket, olvasható egy új vizsgálatról szóló beszámolóban.

diabétesz, cukorbeteg, csokoládé | InforMed Hírek8   InforMed
A Hull-egyetemen végzett kutatásban 12 diabéteszes önkéntesnek 16 hét folyamán keserű csokoládét adtak. A magas kakaótartalmú csokoládé gazdag polifenolokban is, ez lehet az oka, hogy a csokoládét kapott résztvevőknek jelentős mértékben javult az összkoleszterin-szintje.

Ebben a csoportban nemcsak a koleszterinszint csökkent, de a jó koleszteriné emelkedett, csökkentve ezáltal a szívbetegség kockázatát.

– A magas kakaótartalmú csokoládét a kiegyensúlyozott étkezés és életmód részeként be kellene iktatni a II. típusú diabéteszesek étrendjébe – mondja Steve Atkin professzor, a vizsgálat vezetője.

| diabétesz, cukorbeteg, csokoládé
2010-10-28 10:47:26


Miért eszünk sokat?

Mindnyájan tudjuk, hogy egészségesen kellene étkeznünk, kevesebbet kellene ennünk. Mégis, miért van az, hogy egy nehezebb nap után vagy a pékség előtt elhaladva megfele...


Koffeintartalmú üdítők túlzott fogyasztásába halt bele egy férfi Japánban

A hosszú időn át, napi rendszerességgel fogyasztott energiaitalok okozta koffein-túladagolásba halt bele idén egy húszas éveiben járó férfi a délnyugat-japán Kjúsú ...


A koffein

A koffein a világon leggyakrabban fogyasztott élénkítő hatású alkaloid, világszerte a lakosság közel 80 százaléka naponta fogyasztja valamilyen formában. Csupán káv...


Nyugodtan ihat kávét!

Öt csésze kávé még nem jelent egészségügyi kockázatot az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által közölt tanulmány szerzői.


Elkészült a kávé genetikai térképe

Elkészítette a kávé genetikai térképét egy nemzetközi kutatócsoport. A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára, amely a világ egyik legk...


hirdetés