A keserű csokoládé segíthet a cukorbetegeknek is

A jó minőségű keserű (fekete) csokoládé fogyasztása segíthet a cukorbetegeknek, hogy karban tartsák koleszterinszintjüket, olvasható egy új vizsgálatról szóló beszámolóban.


Szorongás ellen fogyasszunk keserű csokoládét

Igaz, hogy az alábbi vizsgálatot az egyik csokoládégyártó készítette, eredménye mégis érdekes: a több mint 60 százalék kakaót tartalmazó keserű csokoládé enyhíti a szorongásos tüneteket.


Sóvárgás a csokoládé után

Az ún. csokoholisták számára minden alkalom egy kísértés, legyen az ünnep, éttermi vacsora vagy akár egy film megnézése a TV-ben. A túl sok csokoládé fogyasztása azonban súlyos következményekkel járhat. Mit tehetünk?


Hallucinációk, látomások a kávétól?

Egy brit vizsgálat szerint azok az emberek, akik sokat kávéznak, szellemeket láthatnak, vagy különös hangokat hallhatnak. A durhami egyetem kutatócsoportja 200 diákot kérdezett meg koffeinfogyasztásáról, és megállapította, hogy akik naponta hét csésze nescafénál többet fogyasztottak, háromszor gyakrabban hallucináltak, mint azok, akik csak egyet.


Nem tehetünk róla? – A csokoládé szeretete belénk van programozva

Lehet, hogy a csokoládé rajongói nem tehetnek szenvedélyükről, svájci és brit tudósok szerint a csokoládé közkedveltségét ugyanis egy az anyagcserénkbe beprogramozott kémiai „szignó” vagy lenyomat okozza.


Egészséges-e a csokoládé?

Most már bizonyított tény: a csokoládé valóban jót tesz a szívnek, mert antioxidánsokban gazdag flavonoidokat tartalmaz. Ugyanakkor azonban, sajnos, hizlal is.


A koffein drog

Azok a fiatalok, akik legális élénkítőszereket keresnek, vagy egyszerűen csak ébren akarnak maradni, sok esetben akár kórházba is kerülhetnek a koffeintabletták mértéktelen szedésének következtében.


A koffein engedékennyé tesz?

Fizetésemelést akar kérni? Mindenképpen hívja meg főnökét egy csésze kávéra. Ausztrál kutatók egy kísérlete szerint ugyanis koffein hatására az emberek könnyebben megváltoztatják a véleményüket.


Mégis ártalmas lenne a kávé?

Egy bizonyos génvariáció hajlamosít a szívizom-infarktusra kávéfogyasztás esetén, olvasható a JAMA március 8-i számában, kanadai szerzők vizsgálata nyomán. A szerzők elmondták, hogy a kávéfogyasztás és a szívinfarktus közötti összefüggés továbbra is ellentmondásos.


A kávé rabjai

Most már hivatalos vélemény támasztja alá, hogy reggel valóban kell az a kávé, mert ha nem kapjuk meg, valódi elvonási tüneteink lesznek.


| 2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop