Bánatra nem a vásárlás a gyógyír

Egy közelmúltban végzett vizsgálat szerint a szomorúságra nem a vásárlás a megoldás. Gyakori ugyanis, hogy az emberek rosszkedvüket, bánatukat vásárlásba fojtják, ez azonban senkinek sem használ, legfőképpen a pénztárcának nem.

| InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

A vizsgálat szerint a rosszkedv énközpontú gondolkodást idéz elő, más szóval azon, aki szomorú, könnyen kitörhet a vásárlási mánia, és nem sajnálja a pénzt olyasmire sem, ami vagy nem éri meg az árát, vagy az illetőnek egyáltalán nincs rá szüksége.

A szomorú ember csak önmagára figyel, és ráadásul nagyon rosszul érzi magát a bőrében, csökken az önbecsülése, és ezt anyagi javak vásárlásával próbálja meg kompenzálni.

Ilyenkor ajánlatos mindenki számára, hogy kerülje a döntések meghozatalát és a vásárlást is. Ez sajnos nem olyan egyszerű, mert a legtöbb ember még azzal sincs tisztában, hogy szomorú, és azzal sem, hogy érzései befolyásolják a döntéseit.

A vizsgálat során azt tapasztalták a kutatók, hogy a tragikus vagy szomorú videoklipet megtekintők sokkal szívesebben adtak háromszoros pénzt egy üveg sima vízért, mint azok, akik semleges tartalmú videoklipet néztek meg.

A megoldás tehát, ha bánatosak vagyunk, ne induljunk el vásárolni. Ha ezt nem bírja ki valaki, keressen fel szakembert.

| vásárlás, shopping, depresszió
2022-05-16 12:16:02
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop