A vásárlás „alkudozás” a beszerzés öröme és a fizetés fájdalma között.

Világosan látszik az agyról készített MRI-felvételeken, mikor dönti el a vásárló, hogy megveszi-e az elé tett árut, állítják a Stanford-egyetem kutatói.


Bánatra nem a vásárlás a gyógyír

Egy közelmúltban végzett vizsgálat szerint a szomorúságra nem a vásárlás a megoldás. Gyakori ugyanis, hogy az emberek rosszkedvüket, bánatukat vásárlásba fojtják, ez azonban senkinek sem használ, legfőképpen a pénztárcának nem.


A napozás is lehet szenvedélybetegség

Bőrgyógyászok már régóta sejtik, hogy egyesek ugyanúgy szenvedélybeteg módjára napoznak, mint ahogy mások isznak vagy drogoznak, és minden figyelmeztetés ellenére sem képesek felhagyni káros szokásukkal.


Az alkohol veszélyesebb a marihuánánál

A kutatók rendszeresen alábecsülik az alkoholfogyasztással összefüggő kockázatokat, amelyek halálosabbak, mint a kábítószer-fogyasztás - állapították meg német kutatók a Scientific Reports online tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban.


Feleannyi alkohol, kevesebb halott

A jelenleg orvosilag helyesnek tartott italfogyasztás felére csökkentése angol tudósok szerint sok életet megmenthetne a szigetországban.


Élmény- és kalandterápiás táborok szenvedélybeteg fiataloknak

Kétszer egyhetes élményterápiás tábort szervez szenvedélybeteg fiatalok számára idén tavasszal a Megálló Csoport Alapítvány: a Mindenkinek megvan a maga Everestje elnevezésű kezdeményezés célja, hogy izgalmas és újszerű formában segítsen a rászorulóknak a hátrányaik és a nehézségeik leküzdéséhez vezető első lépések megtételében.


Függők és hozzátartozóik - A vereség pillanatnyi, a feladás teszi véglegessé

Sokan bizonyára úgy vélik, hogy a függőség egyenlő a droghasználattal, az alkoholizmussal, esetleg gyógyszerszedéssel, hiszen a mindennapokban ilyen "belőtt" fiatalokat és idősebbeket lehet látni az aluljárókban vagy kieső helyeken. Az emberek sokszor megjegyzik egymásnak: "hagyd, nem látod, hogy részeg vagy hülye drogos". Talán nem is gondolnak arra, hogy az érintettek családja valószínűleg aggódva vár egy telefont, bármilyen életjelet, és még a gondolattól is remeg, hogy a hívás ne valamelyik detoxikálóból érkezzen. Arról nem is beszélve, hogy társadalmi szintű problémáról van szó. Az MTI-Press ennek a jelenségnek eredt nyomába, és Budapest VI. kerületének szívében rátalált egy alapítványra, amelyet egyszerűen úgy hívnak: a "Hely". Ebben, a pincéből sok munkával kialakított helyiségben beszélgettünk Rendi Máriával, a Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány kuratóriumi elnökével.


A függőség más szemmel

A függőségi viselkedést tudatos, gyors gondolatok határozzák meg, amelyeket nem feltétlenül csak vizuális ingerek válthatnak ki. Eddig ugyanis azt gondoltuk, hogy a látott ingerek kapcsán kialakuló, úgynevezett „figyelmi elfogultság” az, ami a rossz szokások hátterében áll.


Kiderült, miért krónikus betegség a függőség

2006-ban hatmillió 12 év feletti amerikai állampolgár használt valamilyen formában kokaint. Jelenleg nem áll rendelkezésre kokainfüggőség ellenes gyógyszeres kezelés, így a terápia jellemző módon viselkedés intervención alapul. A kezelés utáni visszaesés azonban gyakori jelenség.


A szenvedélybetegségek gyógyítása cannabis alapú gyógyszerekkel

Gyógyszerkutatók tanulmányozzák a szervezetünkben természetes módon is előforduló cannabis-szerű vegyületeket (endocannabinoidok), hogy új módszereket fejlesszenek ki az elhízás, a diabétesz, a depresszió és a különféle szenvedélybetegségek kezelésére.


1 | |

Web Design & Development Prowebshop