Alkoholizmus

Az alkohol hatására mind pszichés, mind testi függőség kialakul. Az alkoholizmus általában gátolja a társadalmi beilleszkedés és a munkavégzés képességét, és sok egyéb romboló magatartásformához vezet.

Dohányzás

Az emberek számos ok miatt dohányoznak. Segíthet a leszokásban, ha megtudjuk, miért dohányzunk.

Kábítószer, drog

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segítségkérést. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.

Számítógép, internet

Hozzászólás, SMS, bejegyzés, e-mail. Az újabb kutatások szerint az Internet magányossá és depresszióssá tesz, és a lelki betegségek még súlyosabb formáit okozhatja.

Uruguayban a patikák nem gyógyászati célra is árulhatnak marihuánát

Uruguayban a világon elsőként elkezdték a marihuána nem gyógyászati, "rekreációs célú" értékesítését a gyógyszertárakban.


Nevadában is legalizálták a marihuánát

Újabb amerikai államban, Nevadában vált szombaton törvényessé a kannabiszvásárlás.


A görög kormány engedélyezte a kannabisz alapú termékek orvosi célú felhasználását

A görög kormány pénteken jóváhagyta az egészségügyi minisztérium által kidolgozott rendeletet a kannabisz alapú orvosi készítmények kereskedelméről és importjáról - derült ki a hivatalos állami közlönyből.


A lengyel parlament engedélyezte a marihuána orvosi célú alkalmazását

A lengyel parlament alsóháza (szejm) csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta az orvosi marihuána legalizálására vonatkozó törvényjavaslatot.


ENSZ-jelentés: egyre több kábítószer szerepel a globális drogpiacon

Egyre több és változatosabb kábítószer fajta szerepel a globális drogpiacon - közölte az ENSZ illetékes hivatala csütörtökön éves jelentésében, amely szerint 2015-ben világszerte nagyjából 250 millió ember fogyasztott legalább egyszer az év során illegálisan drogot.


Tiger Woods profi segítséget kap gyógyszerproblémái kezelésére

Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója bejelentette, hogy professzionális segítséget vesz igénybe azért, hogy rendbe tegye a krónikus hátfájdalmai miatt kialakult gyógyszerszedési problémáit.


A kiskamaszok 11 százaléka dohányzik egy globális felmérés szerint

A kiskamaszok - 13-15 éves gyerekek - 11 százaléka dohányzik egy globális felmérés szerint.


Magyarországon a kannabisz a legnépszerűbb kábítószer

A korábbi évekhez hasonlóan Magyarországon továbbra is a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer, fogyasztása leginkább a 18-34 éves fiatalokra, illetve fiatal felnőttekre jellemző - közölte kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).


Nő a kábítószer-túladagolás okozta halálesetek száma Európában

Már harmadik egymást követő éve emelkedik a kábítószer-túladagolás okozta halálozások száma Európában, az esetek többsége a heroinhoz vagy annak metabolitjaihoz köthető - figyelmeztetett kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).


Tudományos cikk táplálta az opiát túladagolási járványt Észak-Amerikában

A tudomány is szerepet játszott abban, hogy közegészségügyi problémává vált a vényköteles fájdalomcsillapítók túladagolása az Egyesült Államokban - derül ki a The New England Journal of Medicine (NEJM) orvostudományi folyóirat honlapján közzétett elemzésből.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop