Stressz a munkahelyen

A stresszválaszt az egyén és a környezetéből származó ingerek közötti interakció határozza meg. Most tehát forduljunk az egyén környezete felé és nézzük meg, hogy milyen hatások érhetik onnan. Ezek közül talán a legfontosabb a munkahely.


A pánikroham

A pánikroham kifejlődéséhez általában tíz percnél kevesebb idő kell, és igen gyakran kíséri halálfélelemmel, a megsemmisülés félelmével kevert szorongás, fejvesztett menekülési vágy.


Készüljünk fel az őszre – győzzük le a stresszt!

A stressz elszívja az életerőnket, okozza akár egy váratlan rossz hír, egy utálatos főnök vagy egy esős, szürke nap.


A folyamatos zaklatás tartós pszichés panaszokat okoz

Tíz emberből egy zaklatás áldozata, és egyharmaduk még egy évvel később is pszichés bántalmaiktól szenved, olvasható egy ausztráliai tanulmányban. Ennek ellenére a legtöbben ritka jelenségnek tartják a folyamatos, követéses zaklatást, és nem veszik elég komolyan, pedig súlyos problémákat okozhat.


Kezeletlen pánikbetegek

Amerikai kutatók szerint a pánikbetegek többsége nem kap megfelelő kezelést az alapellátásban. A pánikbetegség gyakori lelki rendellenesség, amely a népesség mintegy 5 százalékát érinti.


A pánikroham tünetei

A pánikroham hirtelen ránktörő félelemérzéssel jár, ráadásul bármikor előfordulhat, még álmunkban is. Sokan összetévesztik a szívrohammal, olyan erős halálfélelemmel járhat.


Félelem az állás elvesztésétől

Michigani kutatók vizsgálatot végeztek az állás biztonsága és a fizikai valamint lelki egészség közti kapcsolat felmérésére. Megállapították, hogy még az állás elvesztésénél is rosszabb a bizonytalanság, a félelem a jövőtől.


Röviden a szorongásos problémákról

Amikor szorongásos zavarokról beszélünk, a tünetek központjában érthetően a szorongás, annak testi és lelki tünetei állnak. Ha a szenvedő betegek oldaláról közelítjük meg őket, az alábbi kérdések szoktak felmerülni: "Nem tudom megoldani a problémámat." "Nem tudom elvégezni a munkámat". "Ideges vagyok", "Szorít a szívem, nem kapok elég levegőt", illetőleg ehhez hasonlók.


Szorongás (gyógyszer, betegség)

A szorongást betegség vagy gyógyszerszedés is okozhatja.


A pánik alapja, a szorongás

A pánikbetegségben és pánikhelyzetekben mindent elsöprő erővel lép fel a szorongás. Az egzisztencializmus megalapítója, a német filozófus Martin Heidegger szerint a szorongás a bizonytalan jövő, a megismerés bizonytalansága, ami (döntéshelyzetben) tehetetlenségérzést okoz.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop