Félelem anyukám halála óta

5 éve küzdök szorongásos betegséggel, amióta anyukám meghalt. Bárhová elmegyek egyedül, csak a kocsiból ne kellejen kiszállni. A körzeti orvosom Xanax Sr-t írt fel, attól jobban lettem, de sehogyan sem javultam, most 5 év után döntöttem, hogy elmegyek a pszichiátriára, ahol Cipralexet írtak fel. A Xanax Sr-t pedig csak néha, ha úgy érzem, akkor vegyem be.
Van remény arra, hogy végre ez a Cipralex meggyógyít. Vagy valami változás történik? Az igaz, hogy a Cipralexből még csak 2 félszemet szedtem be, a gyógyszer 10 mg-os. Ön még mit javasol, hová fordulhatnék problémámmal?
Tisztelettel!

szorongás, gyász | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Annak ellenére, hogy röviden leírta, számomra kevés az adat, hogy felelősen véleményt mondhassak. Vizsgálat, személyes beszélgetés nélkül nem lehet megmondani, hogy egy szorongásos betegségről van szó, elakadt gyászról, vagy a kettő kombinációjáról, vagy egészen másról.
Azzal egyetértek, hogy ha gyógyszerben gondolkodik Ön is és a kezelője, akkor antidepresszáns legyen, és ne csak szorongáscsökkentő, fontos, hogy legyen kitartó a Cipralex szedésében, én azért valamilyen nem gyógyszeres feszültségcsökkentést javasolnék, mint intenzív rendszeres mozgás, relaxáció, elérhető esetben pszichoterápia.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

| szorongás, gyász
2009-02-05 15:24:11


Web Design & Development Prowebshop