Terápiás kezelést kapnak a szecsuani földrengéstől megrémült pandák

Terápiás kezelést kapnak szombati szecsuani földrengéstől megrémült óriáspandák.

földrengés, stressz, terápia, bulvár | MTI Hírek10
A 7-es erősségű földmozgás epicentrumától, a Lusan megyei Jaan várostól mintegy 50 kilométerre fekvő Pifenghszia Pandabázis bentlakói a sokkot leszámítva nem szenvedtek sérülést. Jaan egyik különlegessége, hogy 1869-ben Armand David francia misszionárius a város térségében fedezte fel a világ számára az óriáspandákat.

A bázis megfigyelő kamerái által rögzített felvétel szerint a rengéskor a pandák először megdöbbentek, majd egy részük a fákra menekült, a többi pedig "biztonságosnak ítélt" helyre bújt - mondta Ji Heng szóvivő. Hozzátette, a bátrabb példányok nyugodtak maradtak, ám a félénkebbek sokkos állapotba kerültek. A pandáknak most extra gondoskodásra és pszichológiai kezelésre van szükségük.

A gondozók bőséges táplálékkal látták el a medvéket, hogy megnyugtassák őket, és a legrémültebb kölykökkel játszani is fognak, hogy enyhítsék a szorongásukat. A bázison jelenleg 61 óriáspanda él: az állatok mintegy felét a Volong Természetvédelmi Területről szállították ide öt évvel ezelőtt, amikor 8-as erősségű földrengés pusztított az övezet közelében.

A mostani rengést Volongban is érezték, ám sem ember, sem panda nem sérült meg - mondta Hemin Csang, a természetvédelmi terület igazgatója.
| földrengés, stressz, terápia, bulvár
2013-04-22 21:19:31

Web Design & Development Prowebshop