Stresszbajok - Gondűző orbáncfű

Remetének lenni jó! Már csak azért is, mert távol a civilizációtól, a békés természet ölén aligha éri stressz az embert. Csakhogy napjainkban nem igazán divatos a remetelét. Nem mintha nem lenne kedvünk kivonulni a világból, csakhogy többségünknek ahhoz, hogy megéljen, nap mint nap meg kell küzdenie az elé tornyosuló kihívásokkal, feladatokkal, elvárásokkal. Közben egyre stresszesebbé válunk, szervezetünk pedig a legkülönbözőbb tünetekkel reagál a lelki túlterhelésre…

stressz, orbáncfű | Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(9):25-25   Celsus Kft. | Bárdosi, E.
A legtöbb ember hetente legalább egyszer nagyobb stresszhelyzetben találja magát. A legtöbb terhelést a munka, a hivatás jelenti. Ám a családi konfliktusok, a pénzügyi problémák, a mindennapos követelmények is sok vesződséget okoznak, és felőrlik az idegeket.

De vajon miért reagálnak az emberek hasonló terhelésekre különböző intenzitással? Erre a kérdésre talán egy új hipotézis segít megadni a választ.

Stresszmemória

A stresszhatásokat tanulmányozó tudósok különböző vizsgálataik során arra a megállapításra jutottak, hogy az emberi szervezet egyéni stresszmemóriával rendelkezik. Életünk során minden terhelő tényezőről „feljegyzés” készül. Ha rendszeresen ugyanazon stresszfajták érintenek bennünket, súlyossági fokuk idővel összegződik. Ezzel magyarázható, hogy ugyanazon problémákra egy idő után egyre hevesebben reagálunk, idegesek, hektikusak és túlterheltek leszünk, egészen addig, míg bele nem törődünk…

A tartós terhelés következményei

Teljesen biztos, hogy szinte minden második beteg olyan panasszal hozakodik elő orvosánál, amelyet tartós idegi vagy lelki megterhelés váltott ki. Ilyenkor beszélünk pszichoszomatikus tünetekről, amelyek bizonyos mértékben lelkünk védekezőreakcióinak „melléktermékei”. Akkor ütik fel a fejüket, amikor lelkünk a tartós nyomásnak nem tud többé ellenállni, és a feszültséget a testre terheli. Szervezetünk elvileg ily módon mindenhol sebezhető.

A leggyakrabban észlelt tünetek közé sorolható:
- a fejben érzett nyomás
- a gyomorpanaszok
- a nyugtalan alvás
- az idegi alapú szívproblémák
- a hátban érzett fájdalmas feszülések.

A nők esetében az altesti panaszok gyakran szintén lelki eredetűek.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság már minden második betegség stresszeredetű.

Tehetünk ellene…

A stresszeltség ellen sokat tehetünk, ha rendszeresen sportolunk. Csakhogy nem mindenki tud erre időt szakítani. Ilyen esetben remek mentőöv lehet az orbáncfű, illetve a belőle készített gyógytermékek.

A modern tudománynak köszönhetően az orbáncfűből mára olyan nagy hatékonyságú szereket tudnak előállítani, amelyek kiválóak lehangoltság ellen, és hatnak az ezzel kapcsolatos pszichoszomatikus panaszokra is, enyhítik vagy akár meg is szüntetik azokat.

Fontos tudnivaló! Az emberi szervezet kifejezetten jól tűri az orbáncfüvet, ami sem fáradékonnyá, sem függővé nem tesz, és más gyógyszerekkel sem lép kölcsönhatásba!

A kúraszerűen alkalmazott, optimálisan adagolt orbáncfűkészítmények már néhány hét leforgása után éreztetik harmonizáló és feszültségoldó hatásukat, testre-lélekre egyaránt.

Az orbáncfűkúrát követően az érintett idegi teherbírása megnő, így nyugodtabban, oldottabban és felvértezettebben -tehát újult erővel -küzdheti le élete új s újabb kihívásait.

Bárdosi Erika
| stressz, orbáncfű
2006-09-02 00:35:38
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop