Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.

terhesség, mentális zavar, depresszió, szorongás | InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.

A 16-25 év közötti, gyermeket váró nők 67 százalékánál jelentkeznek mentális problémák, például depresszió, szorongás, poszttraumás stressz vagy kényszerbetegség. Különösen a szorongás, szociális fóbia gyakoriak. A 25 év feletti nőknél ez csak 21 százalék.

A King's College London kutatói 575 nőt vontak be a kutatásba az első szülés előtti vizit során. Közülük 57-en voltak 16 és 24 év közöttiek.

Mindegyiküket kikérdezték, feljegyezték az etnikai hovatartozásukra, képzettségükre és munkakörükre vonatkozó információkat is.

A BJPsych Open című szaklfolyóiratban közölt kutatás szerint a 25 év alatti terhesek elsősorban nem fehér, egyedülálló, szegénységben élő, hajléktalan vagy sürgősségi szálláshelyen élő, munkanélküli vagy terhességet nem tervezett nők közül kerültek ki.

Magas volt azoknak az aránya, akik hosszú időn át ért zaklatás, ez és az egyedül élés magas kockázati tényezőt jelentettek. A magas kockázat nem korlátozódik a terhes tinédzserekre, a 20-as éveik elején járó nők is fokozottan veszélyeztetettek.

| terhesség, mentális zavar, depresszió, szorongás
2019-03-18 19:28:25
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop