Kockázatos kihagyni az ebédszünetet

Egy Nagy-Britanniában végzett országos felmérés szerint négy emberből egy nem tart egyáltalán ebédszünetet. A megkérdezettek 36 százaléka él ugyan az ebédszünet lehetőségével, de evés közben is dolgozik, míg 23 százalékuk egyáltalán nem tart szünetet a munkaideje alatt.


A stressz javára is válhat a szervezetnek

Egy rövid ideig tartó stressz, ami például egy vizsga letételével jár, erősítheti a szervezet immunrendszerét, míg a hosszú ideig tartó stressz, mint például a rokkantság, éppen ellenkezőleg, csökkenti az ellenálló képességet.


Egészséges munkakeresés

Mindig vannak olyanok, akik valamilyen okból kifolyólag kénytelenek otthagyni az állásukat, és új munkahelyet, talán új szakmát is kell keresniük. A válság kapcsán talán csak egyre nő az álláskeresők száma, akik kimerültek, stresszesek és a kiégés szélén állnak. Nem csoda, hiszen a munkahelyváltás főállásnak megfelelő feladat, és legalább annyira hálátlan és felemésztő, mint bármilyen munkahelyi mókuskerék.


Szorongás ellen fogyasszunk keserű csokoládét

Igaz, hogy az alábbi vizsgálatot az egyik csokoládégyártó készítette, eredménye mégis érdekes: a több mint 60 százalék kakaót tartalmazó keserű csokoládé enyhíti a szorongásos tüneteket.


Szorongással küzdenek a brit fiatalok

Egy frissen közzétett kutatás eredményei szerint nagyszámú fiatal küzd Nagy-Britanniában szorongással. Sokan naponta tapasztalják az iskolai, munkahelyi és megélhetési problémák okozta stressz tüneteit, de ha tehetik, inkább nem beszélnek róla.


Valaki fél, valaki pedig egész

A félelem ural minket, vagy fordítva és, hogyan tudjuk kezelni a félelmeinket. Erről azért fontos beszélni, mert túlzott félelmünk a boldogság rovására mehet, és emiatt ,,fél-ként” beszűkülve látjuk majd a világot. De ne féljen ettől, hogy ez bekövetkezik, hanem olvassa el az alábbi cikket, hogy megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket.


Félelem az állás elvesztésétől

Michigani kutatók vizsgálatot végeztek az állás biztonsága és a fizikai valamint lelki egészség közti kapcsolat felmérésére. Megállapították, hogy még az állás elvesztésénél is rosszabb a bizonytalanság, a félelem a jövőtől.


Hipnózis: kérdések és válaszok

Hogyan működik a hipnózis, és mit várhatunk tőle? A hipnózis az elme titkainak kifürkészése, ami nem könnyű feladat. Elménk sikeresen elrejti a félelmetes, de valós dolgokat, és képes arra is, hogy valami félelmetesnek az illúzióját keltse, ami megalapozatlan szorongáshoz vezethet.


A stressz hasra hizlal

Azok az emberek, akik stressznek vannak kitéve, kiszolgáltatottak, kirekesztik őket, azzal számolhatnak, hogy több testzsír rakódik le a hasukon, így további egészségkárosodásnak vannak kitéve, állítják amerikai kutatók.


A férfiak stresszes helyzetben jobban kockáztatnak

A férfiak nagyobb valószínűséggel kockáztatnak a szerencsejátékban vagy dohányoznak, ha stresszes állapotban vannak, állapította meg egy amerikai vizsgálat. Ugyanez a nőkre nem vonatkozik.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop