A stressz tíz testi jele

A krónikus stressz állapot - erősen megterhelő munka vagy családi gondok miatt – esetén bizonyos nem tipikus tünetek jelentkezhetnek.

Félelmek és fóbiák

2023. 05. 22

A félelem az, ami megvéd a veszélytől. A fóbiáknak nem sok közük van a veszélyhez. Olyan intenzív, irracionális félelemről van szó, ami bizonyos helyzetekben, tevékenységek közben, vagy tárgyak kapcsán keletkezik az emberben.

Mit tehetünk a szorongás és a depresszió ellen

2023. 02. 20

Hangulatunk, lelki állapotunk nagyon érzékenyen reagál a körülvevő világra. Szomorú események – egy fájó szakítás, a munkanélküliség, egy közeli hozzátartozó halála – természetesen bánattal, fájdalommal tölt el bennünket, de a napi rutin és a saját gondolkodási mintáink is hatnak a hangulatunkra.

Stressz a munkahelyen

2023. 01. 10

A stresszválaszt az egyén és a környezetéből származó ingerek közötti interakció határozza meg. Most tehát forduljunk az egyén környezete felé és nézzük meg, hogy milyen hatások érhetik onnan. Ezek közül talán a legfontosabb a munkahely.

A pánikroham

2022. 10. 22

A pánikroham kifejlődéséhez általában tíz percnél kevesebb idő kell, és igen gyakran kíséri halálfélelemmel, a megsemmisülés félelmével kevert szorongás, fejvesztett menekülési vágy.

Készüljünk fel az őszre – győzzük le a stresszt!

2022. 09. 03

A stressz elszívja az életerőnket, okozza akár egy váratlan rossz hír, egy utálatos főnök vagy egy esős, szürke nap.

A folyamatos zaklatás tartós pszichés panaszokat okoz

2022. 08. 21

Tíz emberből egy zaklatás áldozata, és egyharmaduk még egy évvel később is pszichés bántalmaiktól szenved, olvasható egy ausztráliai tanulmányban. Ennek ellenére a legtöbben ritka jelenségnek tartják a folyamatos, követéses zaklatást, és nem veszik elég komolyan, pedig súlyos problémákat okozhat.

Kezeletlen pánikbetegek

2022. 08. 10

Amerikai kutatók szerint a pánikbetegek többsége nem kap megfelelő kezelést az alapellátásban. A pánikbetegség gyakori lelki rendellenesség, amely a népesség mintegy 5 százalékát érinti.

A pánikroham tünetei

2022. 08. 09

A pánikroham hirtelen ránktörő félelemérzéssel jár, ráadásul bármikor előfordulhat, még álmunkban is. Sokan összetévesztik a szívrohammal, olyan erős halálfélelemmel járhat.

Félelem az állás elvesztésétől

2022. 07. 31

Michigani kutatók vizsgálatot végeztek az állás biztonsága és a fizikai valamint lelki egészség közti kapcsolat felmérésére. Megállapították, hogy még az állás elvesztésénél is rosszabb a bizonytalanság, a félelem a jövőtől.

Röviden a szorongásos problémákról

2022. 04. 16

Amikor szorongásos zavarokról beszélünk, a tünetek központjában érthetően a szorongás, annak testi és lelki tünetei állnak. Ha a szenvedő betegek oldaláról közelítjük meg őket, az alábbi kérdések szoktak felmerülni: "Nem tudom megoldani a problémámat." "Nem tudom elvégezni a munkámat". "Ideges vagyok", "Szorít a szívem, nem kapok elég levegőt", illetőleg ehhez hasonlók.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop