Depresszió, Rivotril, terhességre vágyva - Mit tegyek?

Októberben lesz 10 éves, hogy antidepresszánst és szorongásoldót szedek, szorongásos depresszióra és pánikbetegségre. Jelenleg 7:30-kor 0,25 mg Rivotrilt, 18:30-kor 0,25 mg Rivotrilt és 21:00-kor 10 mg Cipralexet. Ezek szedése mellett jól vagyok. (A Rivotrilt kezdetek óta szedem a Cipralex előtt Seropramot szedtem.) A férjemmel nagyon szeretnénk már kisbabát, de nem tudom, hogy ilyen gyógyszerek mellett merjem-e bevállalni a terhességet?
Teljesen kikészít, hogy nem lehet gyerekünk? Próbáltam letenni a Rivotrilt, de nem ment, visszatért a nagyon erős szorongásom sírással. Az orvosom azt mondta, hogy Rivotril mellett essek teherbe, és utána, ha nem jön meg, szóljak neki. Azt mondta, hogy a Rivotrilt nem tudja másra cserélni, mert mindegyik rendellenességet okozhat. Én már nem tudom, hogy mit tegyek. Ezen őrlődöm állandóan.
Ön szerint, sincs semmi más, amire le lehet cserélni? Kérem, írja meg válaszában, hogy mit tegyek? Idén már 30 éves leszek.
Nagyon várom levelét!

gyógyszer, terhesség | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Megértem, hogy türelmetlen és aggódik a magzatra is ható gyógyszerek miatt. 10 év hosszú idő, a kezelés néhány hete után érdemes a Rivotrilt lassan elhagyni az antidepresszáns kúra alatt meg kideríteni, mi okozza a szorongást és a depressziót.
Én nem javasolnám a Rivotril melletti terhességet, talán az antidepresszáns még mehet, de jó volna más módon csökkenteni a szorongást, mint relaxáció, jógagyakorlatok, rendszeres mozgás. A mérlegelés felelőssége az Öné, a pszichiáteréé és a nőgyógyászé, akik részt vesznek az esetleges terhesség kísérésében.

További információ a Gyógyszerszedés terhességben című cikkben olvasható.

| gyógyszer, terhesség
2009-01-28 20:09:23

Web Design & Development Prowebshop