Depressziósan gyermeket vállalni

32 éves vagyok, 10 hónapos kisbabám van, és most érzem igazán, mennyit tud ártani az, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy nincs békében önmagával. Egész életemben szorongó és zárkózott voltam, nem találtam a helyem, könnyebbnek éreztem volna elmenni.
Mindenem megvan, szerető családom, gyönyörű kislányom, sikeres szakmai pályafutás, mégsem vagyok boldog. Félek, ez kihat a kisbabámra is, és ő is ilyen gondokkal fog majd küzdeni, és ez megrémít.
Hiába kutattam és keresem most is az okát, nem tudok rá elfogadható magyarázatot. Ellenben arra gyanakszom, hogy egyszerre örökletes és hormonális dolog állhat a háttérben. Megfigyeltem, hogy néhány nappal a menstruációm előtt jobb kedvem van. Ez lehetséges? Annyira megkönnyebbülnék, ha egyszerű kezeléssel megváltozna ez a szorongó, nyomasztó állapot!
Kérem, adjon tanácsot, hogyan kezdjem a gyógyulást! Orvoshoz fordulni szégyellek, a családom nem értené meg. Mégis bízom benne, hogy rájöhetek, hogy kell megélni, és nem csak túlélni a mindennapokat.
Bíztató válaszát várom, tisztelettel!

depresszió, terhesség | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Lehetséges, hogy a praemenstruális időszakban változik a kedélye, de ez önmagában nem a kulcs. Ha békében szeretne élni önmagával, változtatni szorongó és zárkózott természetén, akkor ezt egy pszichoterápiás kezelés hozhatja meg. Pszichoterápiás képzettségű orvoshoz, vagy pszichológushoz kellene fordulnia.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

| depresszió, terhesség
2009-01-28 20:09:02
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop